Smochine cu scortisoara si iaurt pentru micul dejun & Ouă și mango chutney

retete culinare

Smochine cu scortisoara si iaurt pentru micul dejun

Ingrediente

8 smochine coapte

¼ linguriță de scorțișoară

4 linguri de suc proaspăt de portocale neîndulcit

4 linguri de miere

150 g de mure

600 g iaurt grecesc

4 linguri granola

2 lingurite de nucă de fistic nesărate

Metodă

Se preincalzeste cuptorul la 200 ° C / 400 ° F.

Se lasa pe jumătate smochinele și se așeaza pe o tăviță neacoperită, astfel încât să se potrivească perfect.

Într-un castron mic, se amesteca scorțișoara, sucul de portocale și mierea până se omogenizeaza, apoi se adauga peste smochine. Se coace în cuptor timp de 15 minute sau până când se înmoaie.

Se imprastie murele peste smochine, iar tava se intoarce la cuptor pentru o ultimă perioadă de 2-3 minute.

Se imparte iaurtul în patru vase pentru micul dejun. Se adauga fructele prajite.

Se imprastie granola și fisticul in boluri și se incalzesc cu sucurile pentru a termina mic dejunul.

Ouă și mango chutney

Smochine cu scortisoara si iaurt

Ingrediente

4 ouă

100 g făină

6 linguri iaurt natural

2 linguri de mango chutney

1 ardei iute

Metodă

Se pun ouăle într-o oala cu apă fierbinte și se fierb exact timp de 5½ minute, apoi se curata. Între timp, se pune o tigaie la foc mediu-mare. Într-un castron, se amesteca făina cu un pic de sare de mare, 4 linguri de iaurt și 1 lingură de ulei de măsline până când rezulta un aluat. Se injumatateste aluatul, apoi se rostogoleste fiecare bucata pe o suprafață de faina. Se gatesc timp de 3-4 minute. Se pune mango și iaurtul rămas peste pâine. Se injumatatesc ouăle fierte si se piseaza cu o furculița. Se adauga ardeii, se presoara puțin ulei de măsline extra virgin și se condimentează cu sare și piper negru.