Bucataria mondiala: cum poti calatori in intreaga lume

Bucataria indiana acorda loc de mandrie mancarurilor vegetariene

bucatarie internationala

Pregatirea mancarii creste apetitul si sentimentul de bine. Numai ca oamenii au posibilitatea de a evada in alte tari cu ajutorul preparatelor culinare, daca aleg sa gateasca specialitati specifice unor tari straine, mai ales daca provin din zone cu o bogata cultura culinara si varietate de condimente sau preparate, cum ar fi:

 

  • Bucataria marocana: cuscus si tajine

Bucataria marocana este plina de comori, incepand cu cuscusul. Este un fel de mancare delicios si sanatos in acelasi timp. Insoteste cu succes si evidentiaza gustul legumelor si nautului, care sunt excelente pentru sanatatea. In plus, este o masa economica care poate incanta intreaga familie la un cost mai mic.

Cealalta comoara culinara a Marocului este, fara indoiala, tajina. Acolo, iarasi legume, carne, combinatii dulci si sarate care fac pe oricine le gusta sa calatoreasca in souk-urile din Marrakech sau in Muntii Atlas.

 

  • Magia Orientului Mijlociu: excelenta bucatarie libaneza

Orientul Mijlociu este cunoscut pentru bucataria sa rafinata si subtila. Mancarurile exotice, specifice acestui colt de lume, ii ajuta pe oameni sa calatoreasca si sa descopere noi culturi, fara a parasi, de fapt, casa. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de preparate este humusul libanez.

In meze, ceea ce se gaseste adesea este salata de vinete. Singur, ca acompaniament la carne sau legume este cu adevarat „mumtaz” (excelent). Libanezi au si un fel de mancare foarte apreciat si care este gatit adesea in casele romanilor, musaca.

 

  • Bucataria indiana: o explozie de culori si arome in bucatarie

Cand se vorbeste despre calatorie, adesea gandul zboara la destinatii indepartate si chiar la marii exploratori, precum Marco Polo sau Vasco de Gama. Exista insa si un alt lucru care ii leaga pe cei doi, anume faptul ca au calatorit in India, o tara extraordinara, care fascineaza prin culorile si aromele ei.

Bucataria indiana acorda loc de mandrie mancarurilor vegetariene. Mai mult, 30% dintre indieni sunt vegetarieni din motive economice sau religioase, adica 400 de milioane de oameni. Nenumarate condimente specifice bucatariei indiene sporesc in mod ideal gustul legumelor si dau nastere unor preparate gustoase, ca de exemplu naans cu branza sau sos de pui curry.