Carti vechi pe care poti obtine sume frumoase de bani de la anticariat

Exista insa o posibilitate cu mult mai buna: anume, ca toate volumele de carti sa fie vandute unui anticariat, pentru ca proprietarul sa obtina si o suma de bani pe ele.

cumparatori de carti vechi

Cele mai multe persoane care vor sa elimine din casa cartile vechi, considera ca au doar doua optini in acest sens, sa le ofere altor persoane sau sa le lase in cutii, la gunoi. Din nefericire, reciclarea nu intra pe lista de optiuni, pentru ca ar implica un efort in plus, si mult timp de care oamenii de obicei nu dispun.

Exista insa o posibilitate cu mult mai buna: anume, ca toate volumele de carti sa fie vandute unui anticariat, pentru ca proprietarul sa obtina si o suma de bani pe ele. Astfel, cartile vechi sunt valorificate si vor putea fi cumparate de alte persoane pasionate de citit.

Cumparatori de carti vechi | anticariat-carti.com

cumparatori de carti vechi

Pe internet se pot gasi anunturi, precum “cumpar carti de orice fel” sau “cumparatori de carti vechi”, iar proprietarul cartilor trebuie doar sa ia legatura cu cei care le fac si sa valorifice comoara pe care o au acasa. www.anticariat-carti.com este unul dintre anticariatele cu cele mai serioase anunturi de acest gen.

Sunt anumite colectii si volume care vor fi mai bine remunerate decat altele si, de obicei, pretul este stabilit in functie de aspectul cartii, de anul aparitiei, tinand cont de cat de rara este cartea sau colectia respectiva, dar si de cat de completa este o anumita colectie.

Harry Potter – editura Egmond

Aceasta editie nu se mai publica, iar persoanele care au intreaga colectie de 7 volume si doresc sa o vanda unui anticariat, pot obtine un pret foarte bun. Si in editiile Egmond au fost unele diferente intre serii. Exista carti cu coperti cartonate si carti normale, cu coperti subtiri. In functie de aceste detalii, la care se adauga si aspectul general al volumelor, pretul poate varia. Pentru colectionarii de carti Harry Potter, care sunt pasionati sa aiba volume din colectii diferite, un set de 7 volume Egmond, cu un aspect aproape nou, reprezinta o adevarata comoara.

J.K Rowling – Povestile Bardului Beedle

Aceasta carte a fost scoasa in doar 7 exemplare, toate fiind scrise si ilustrate de autoare. Aceste carti sunt imbracate in piele si copertile sunt decorate cu accesorii de argint. In 2007, la o licitatie a aparut o astfel de carte fiind vanduta de catre compania Amazon, iar banii au fost donati organizatiilor caritabile. Desigur, acesta este un volum care probabil nu va ajunge niciodata la anticariat, insa, in general, pentru cartile scrise de J. K. Rownling se obtin preturi foarte bune atunci cand sunt vandute.

China Baking Industry

Aceasta carte are un pret mare atunci cand este cumparata noua din magazin, si va obtine un pret foarte bun daca este vanduta unui anticariat. Pretul ridicat se datoreaza bazei de date imense oferite cititorilor.

Statistics

Aceasta care, recomandata persoanelor pasionate de analize si statistici, este vanduta noua pentru un pret mai mare de 500 de lei. Pe cele mai multe site-uri de edituri sau librarii nu mai este in stoc, iar cei care o detin si nu o mai folosesc o pot valorifica usor intr-un aticariat, unde vor obtine un pret foarte bun pentru acest volum.