Achizitionarea primei locuinte: capcane de evitat

prima locuinta

Cumpararea unei proprietati reprezinta o achizitie importanta care necesita investitii mari. Inainte de o astfel de operatiune, este necesar sa se faca pasii corecti si sa se defineasca corect proiectul. Acest lucru este valabil in special pentru cei care cumpara pentru prima data, care trebuie sa ia o serie de masuri de precautie pentru a evita surprizele neplacute. Iata care sunt greselile care nu trebuiesc facute pentru a cumpara cu succes o proprietate.

Cumpararea in graba

Cumpararea primei case nu este ceva ce se face in graba. Intr-adevar, cea mai mica greseala va poate costa mult mai mult decat o investitie proasta. Pentru a evita dezamagirile, este mai bine sa nu va grabiti sa cautati sau sa vizitati casele care va intereseaza. Si mai bine, cereti sa va insoteasca o persoana avizata. Aceasta persoana va poate oferi sfaturi valoroase sau va poate spune ce sa cautati in timpul unei vizite. Poate fi vorba de electricitate, incuietori de usa sau robinete.

Privarea de serviciile unei agentii imobiliare pentru a face economii

Neavand experienta in domeniu, nu este recomandabil sa renunti la serviciile unui agent imobiliar, indiferent de motive. Intr-adevar, un astfel de specialist poate fi cel mai bun aliat al dumneavoastra. Datorita cunoasterii pietii imobiliare el poate cauta locuinte care sa corespunda nevoilor dumneavoastra. Mai mult, va va ajuta sa evitati sa cumparati proprietati la preturi prea mari sau cu defecte ascunse.

In plus, agentii imobiliari sunt capabili sa poarte negocieri reale cu proprietarii. Astfel, acestia pot contracara unele dintre intentiile lor si pot obtine garantii mai bune din partea lor.

Ignorarea zonelor atractive

Pentru a face o achizitie buna, cumparati in zonele atractive cat mai mult posibil. Aceste regiuni vin, de obicei, cu oferte atractive si cu multe privilegii noilor cumparatori. In ciuda unei usoare scaderi datorate pandemiei de covid 19, aceasta piata este inca atractiva. Prin urmare, puteti face afaceri bune.

Nu se acorda atentie costurilor suplimentare

Aceasta precautie este relevanta in special pentru cumparatorii care doresc sa investeasca intr-o casa noua, deja echipata. Inainte de a semna o promisiune de vanzare sau orice alt document, solicitati o evaluare a valorii mobilierului si a echipamentelor din proprietate. Acest lucru va va permite sa cumparati proprietatea pe care o doriti la un pret mai bun. Astfel, veti evita abuzurile, dar si costurile inutile.