Factori care influenteaza aparitia cariilor

De asemenea, aici puteti avea parte de cel mai profesionist detartraj in sector 2, dar si de alte interventii care tin de stomatologia cosmetica. Site-ul elveto-dent.ro va sta la dispozitie cu detalii!

cabinet stomatologic din Colentina

Periati dintii si folositi ata dentara zilnic, nu consumati dulciuri, dar totusi ati decoperit cateva carii? O persoana aproapiata are o igiena dentara deficitara si mananca alimente nesanatoase si rareori are nevoie de medicul stomatolog? Cum se poate una ca asta?

Cariile dentare sunt o boala cauzata de anumite bacterii orale. Pe masura ce procesul de cariere progreseaza, portiunea vie a dintilor, adica pulpa si dentina, pot fi afectate de infectia bacteriana. La acel moment, este necesar tratamentul dentar profesional pentru a elimina infectia si a opri dezvoltarea bacteriana in zona. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a minimiza riscurile, insa exista si factori care nu sunt chiar atat de usor de controlat.

Printre factorii de risc se numara bacteriile orale. Cariile incep cu bacteriile care se acumuleaza pe suprafata dintelui intr-o pelicula lipicioasa numita placa, unde se hranesc cu zaharuri si carbohidrati din alimente si bauturile consumate. Acizii dizolva legaturile minerale din stratul protector al smaltului dintilor, ceea ce faciliteaza penetrarea in interiorul dintilor. Un alt factor periculos este ingiena dentara necorespunzatoare. Periajul si utilizarea atei dentare ar trebui sa fie o rutina zilnica in viata oricarui om. Acestea ajuta la indepartarea placii bacteriene si la eliminarea particulelor alimentare. Controlul periodic si periajul profesional sunt, de asemenea, importante pentru a preveni acumularea placii bacteriene.

Dieta are si ea un rol important in aparitia sau prevenirea cariilor. Minimizarea consumului de alimente cu un continut bogat de zaharuri si carbohidrati reduce alimentarea permanenta a bacteriilor care cauzeaza carii. Alimentele si bauturile acide pot eroda smaltul si cu cat sunt consumate mai frecvent, cu atat riscul este mai mare.

Saliva contine minerale care ajuta la neuralizarea acizilor. Fara un flux salivar sanatos, capacitatea de a preveni cariile este redusa. Anumite medicamente si unele boli pot avea ca efect o gura uscata, insa consumul apei poate reduce efectul acestora.

Cel mai profesionist detartraj in sector 2 | elveto-dent.ro

detartraj in sector 2

Pentru mai multe sfaturi si interventii la nivel dentar, puteti apela cu incredere la specialistii Elveto Dent, un cabinet stomatologic din Colentina. De asemenea, aici puteti avea parte de cel mai profesionist detartraj in sector 2, dar si de alte interventii care tin de stomatologia cosmetica. Site-ul elveto-dent.ro va sta la dispozitie cu detalii!