Interventia specialistilor in tractari auto

Primul sfat pe care il ofera  AloTractari.ro conducatorilor auto este sa fie vigilenti, sa conduca incet si sa ramana in control

Indiferent ca este vorba despre conducatori profesionisti sau incepatori, condusul pe timp de iarna le poate pune acestora foarte multe probleme si poate necesita interventia unor specialisti in tractari auto ori de cate ori caderile de zapada sunt mai abundente sau au loc incidente din cauza conditiilor de drum.

In acest sens, pentru a preveni accidentele care se pot intampla din cauza ghetii sau zapezii care acopera carosabilul, din cauza folosirii necorespunzatoare a anvelopelor sau din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, specialistii in tractari auto in sector 1 sugereaza conducatorilor auto sa tina cont de urmatoarele indicatii.

Sfaturi de la specialistii in tractari auto pentru conducatori pe timp de iarna

Primul sfat pe care il ofera  AloTractari.ro conducatorilor auto este sa fie vigilenti, sa conduca incet si sa ramana in control. Acestea sunt elementele cheie de conducere pe timp de iarna in conditii de siguranta pentru ca iernile sunt o provocare pentru automobilisti, iar deplasarea cu autoturismul trebuie sa fie facuta in functie de conditiile meteorologice si de strada care pot fi imprevizibile.

Un al doilea sfat este securitatea. Condusul pe timp de iarna presupune presiune suplimentara pe vehicul, dar si pe conducatorul auto si pe abilitatile sale de conducere. De aceea, conducatorul auto trebuie sa se asigure ca este bine pregatit pentru conditiile de iarna si sa ia in considerare folosirea exclusiva a anvelopelor de iarna si nu anvelopelor all season.

Tractari auto | Tractari auto in sector 1 | AloTractari.ro

tractari auto in sector 1

In al treilea rand, conducatorii auto trebuie sa ramana concentrati pe imprejurimi, sa adapteze viteza de conducere la conditiile existente si sa pastreze o distanta de franare sigura intre autoturismul pe care il conduc si vehiculul din fata. Astfel se vor evita situatiile in care este posibil sa trebuiasca sa franeze brusc pe o suprafata alunecoasa.

Nu in ultimul rand, conducatorii auto care merg cu masina pe timp de iarna sunt sfatuiti sa nu faca niciun fel de miscari bruste, sa evite accelerarile puternice, plecarile rapide si virajele foarte periculoase si sa mentina o viteza sigura si regulata pentru a nu pierde controlul autoturismului.