Echipamente frigorifice pentru magazin -sfaturi

Camerele cu temperatura joasa pot stoca produse care au trecut procedura de racire si trebuie doar sa mentina temperatura existenta

echipamente frigorifice

Pe piata interna, se poate gasi o selectie destul de larga de echipamente frigorifice pentru magazin. Pe de o parte, este convenabil, deoarece face posibila alegerea exacta a optiunii care se va potrivi complet antreprenorului. Pe de alta parte, o astfel de varietate poate incurca un pic cumparatorul daca nu stie la ce detalii ar trebui sa fie atent. Mai jos sunt cateva dintre principalele criterii pe baza carora ar trebui construita alegerea echipamentelor frigorifice.

Criterii importante in procesul de cumparare

Atunci cand se aleg echipamente frigorifice, va trebui sa se determine:

  • tipul de racire;
  • regimul de temperatura;
  • principiul racirii.

Exista 2 tipuri de racire: dinamica si statica. Primul presupune prezenta unui ventilator special care va dispersa frigul prin camera si va asigura astfel o distributie uniforma. Aceasta optiune este ceva mai scumpa decat cea statica, unde frigul se misca fara ajutoare, dar un astfel de echipament este mai practic si progresiv.

In acelasi timp, nu orice tip de produs poate fi racit dinamic. Prin urmare, este recomandabil sa se decida in prealabil ce produse urmeaza sa fie depozitate si ce tip de refrigerare este mai potrivit pentru acestea. Exista vitrine cu urmatoarele caracteristici de temperatura:

  • temperatura scazuta;
  • temperatura medie;
  • camere de congelare;
  • universal.

Camerele cu temperatura joasa pot stoca produse care au trecut procedura de racire si trebuie doar sa mentina temperatura existenta.

Produsele cu temperatura medie sunt destinate produselor care nu trebuie congelate. Acestea includ produse lactate, semifabricate, carnati etc. Camerele de congelare sunt necesare pentru depozitarea alimentelor cu un regim de temperatura scazuta.

Cele universale pot functiona atat la temperaturi minus, cat si la plus, de aceea sunt potrivite pentru o mare varietate de produse. Costul lor este putin mai mare decat restul, dar in multe cazuri sunt mai practice si mai convenabile.

Echipamentele frigorifice pot fi racite in 2 moduri: folosind propriul generator de frig sau unul extern.  Cel extern este convenabil, deoarece mai multe vitrine pot fi conectate la acesta, generatorul este situat in afara etajului de tranzactionare si zgomotul din functionarea sa nu este audibil.  Generatorul incorporat este mai rational de utilizat in camere a caror suprafata nu depaseste 400 m².