3 laxative naturale pentru un tranzit mai bun

Aloe vera este o planta suculenta care a fost intotdeauna folosita ca remediu natural pentru multe afectiuni

laxative naturale

Constipatia afecteaza 1 din 5 persoane si nu mai putin de 1 din 2 femei – din fericire, este posibila ameliorarea acesteia prin folosirea unor laxative naturaleAsadar, exista anumite alimente care sunt deosebit de eficiente in tratarea constipatiei in mod natural.

Seminte de chia

Semintele de chia contin fibra 40% – asa ca este de inteles de ce sunt laxative naturale atat de pretioase. Sunt, de asemenea, o sursa interesanta de magneziu si vitamina B9, care ajuta la ameliorarea constipatiei prin stimularea formarii acizilor digestivi.

Semintele de chia pot fi consumate in multe moduri: amestecate cu iaurt, salata, supa etc. Terciul de hrisca si seminte de chia este o reteta interesanta pentru constipatie:

  • Se amesteca 3 linguri de fulgi de hrisca, 1 lingura de tarate de ovaz si seminte de chia
  • Se adauga putin lapte de soia si se lasa preparatul la frigider peste noapte.

A doua zi, se adauga la amestec 1 lingura de fructe uscate si seminte (alune, migdale etc.), un varf de scortisoara si nucsoara fara a uita insa de 2 cuisoare mici.

Aloe vera

Aloe vera este o planta suculenta care a fost intotdeauna folosita ca remediu natural pentru multe afectiuni. Prin urmare, este foarte hidratanta pentru organism, dar nu numai.

Aloe vera contine si o cantitate mare de substante nutritive benefice pentru tranzit: magneziu, vitamina C si B9 dar si antranoide, molecule cu efecte laxative puternice.

In magazin se poate gasi gel de aloe vera extras direct din frunzele proaspete. Poate fi amestecat cu sucuri de fructe, smoothie-uri sau chiar supe reci ca un gazpacho.

Ridiche neagra

Este in primul rand o sursa buna de fibre (1,90 g la 100 g) si vitamina C (114 mg la 100 g) care maresc cantitatea de apa din intestine si ajuta la inmuierea scaunului.

Ridichea neagra este, de asemenea, bogata in potasiu, a carei deficienta poate provoca o incetinire a tranzitului. Pentru a profita de avantajele sale, se taie in felii subtiri si se mananca cruda, cu un strop de ulei de masline, piper, sare si lamaie.