Fie ca este vorba de amenajarea livingului sau dormitorului, amenajarea peretelui din spatele unui pat tapitat sau din spatele canapelei este foarte importanta. Sunt situatii in care patul sau canapeaua este asezat/a in dreptul unui perete, dar si situatii in care aceste piese de mobilier sunt puse pe mijlocul camerei. Indiferent de decizia luata in ceea ce priveste amplasarea acestor piese de mobilier, se va tine cont de modalitatea de decorare a peretelui principal al camerei.

Decorarea peretelui deasupra patului sau canapelei care nu sunt asezate central

In cazul in care proprietarii au investit intr-o canapea extensibila de 2 locuri pentru living sau intr-un pat tapitat pentru dormitor, dar aceste piese de mobilier sunt asezate intr-o parte sau in cealalta a peretelui, nu in centrul acestuia, se va recurge la unele trucuri importante de amenejare.

Astfel, tabloul sau decoratiunile ori grupajul de tablouri din spatele acestei piese de mobilier se va pozitiona central fata de canapea sau pat, urmand ca in partea laterala sa se aseze o veioza, o noptiera sau o comoda decorata cu diferite ornamente sau o vaza cu flori.

De asemenea, se poate amplasa un tablou central pe perete, in timp ce patul sau canapeaua moderna comandata de pe site-ul unui magazin de specialitate, CasaEduard.ro, se afla in lateral. Dar, o data aleasa aceasta varianta, este important ca propietarii sa se asigure ca restabilesc echilibrul vizual adaugand cateva decoratiuni de perete mai mici pe portunea ramasa libera sau chiar sa amplaseze una sau doua etajere cu carti sau statuete ornamentale.

Canapea extensibila de 2 locuri | Pat tapitat | CasaEduard.ro

pat tapitat

Alte idei inedite pentru a decora peretele de deasupra canapelei sau patului

Pentru a decora peretele de deasupra canapelei sau a patului, specialistii propun alte idei de amenajare inedite, precum stickere din vinilin acrilic ce se lipesc si se dezlipesc cu usurinta, se aplica fara probleme si sunt pline de farmec si se pot schimba in functie de anotimp sau de preferinte.

De asemenea, specialistii recomanda si sprijinirea in cele mai bune conditii a unei oglinde supradimensionate, avand in vedere siguranta ca aceasta este prinsa foarte bine, sau amplasarea unor rafturi elegante si delicate foarte atent ornate si bine organizate.