Cea mai simpla si mai rapida reteta de salata bulgareasca

Salata bulgareasca denumita ovcharska are in plus sunca si oua fierte, uneori chiar si ciuperci. Cu un gust de neuitat, salata bulgareasca poate fi un excelent aperitiv sau chiar un fel principal de mancare servit ca pranz sau cina.

salata bulgareasca

Pe primul loc in topul preferintelor bulgarilor se afla celebra salata bulgareasca, ce poarta denumirea de shopska si contine, in principiu, legume si telemea. Este o salata care nu necesita preparare la foc si ingrediente foarte scumpe sau greu de procurat si care are un gust deosebit.

Salata bulgareasca denumita ovcharska are in plus sunca si oua fierte, uneori chiar si ciuperci. Cu un gust de neuitat, salata bulgareasca poate fi un excelent aperitiv sau chiar un fel principal de mancare servit ca pranz sau cina.

Salata bulgareasca – Ingredientele si modul de preparare ale salatei bulgaresti

Salata bulgareasca este un preparat usor, de vara, cu putine calorii si acceptat de persoane de toate categoriile de varsta. Pentru doua portii de salata bulgareasca sunt necesare urmatoarele ingrediente: doua rosii medii, patru castraveciori cornichon, un ardei gras, ceapa verde, cateva fire de patrunjel, 200 de grame de sunca slaba de pui sau sunca de Praga, branza telemea, trei oua fierte tari, doua linguri de ulei de masline, sucul de la o jumatate de lamaie, sare si piper.

Toate ingredientele trebuie sa fie taiate cubulete, mai putin ceapa verde, care se taie rondele, si patrunjelul, care se toaca fin. Se adauga toate ingredientele intr-un bol. Salata se va condimenta cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul usor. Se prepara separat un dressing din sucul de lamaie si uleiul de masline, care se amesteca pana ce devine o emulsie si se toarna peste salata.

La final se adauga albusul taiat cubulete si se rade galbenusul de la cele trei oua peste salata si se amesteca iar cu dressingul cremos. Salata astfel obtinuta se va distribui in doua boluri separate. Se serveste imediat, pentru ca legumele sa nu lase prea multa zeama si sa aiba un gust neplacut.

Daca salata se va servi imediat dupa preparare, ingredientele se vor taia fin, in cubulete cat mai mici. Daca se va servi mai tarziu, ingredientele se pot taia in bucati mai mari si se va pastra la rece.

O salata usor de facut si de digerat, salata bulgareasca este ideala pentru o zi de vara.