Valoros si cenzurat – Maestrul si Margareta

Printre Carti este un anticariat online, loc in care oamenii pot intra din confortul casei lor, pot vizualiza stocuri de carti si pot comanda ceea ce au nevoie. Aceste stocuri sunt posibile datorita oamenilor care au carti si doresc sa le vanda pentru ca nu intentioneaza sa le mai citeasca.

Maestrul si Margareta

Valoros si cenzurat – Maestrul si Margareta

Maestrul si Margareta” este romanul scriitorului rus Mihail Bulgacov, scis in 1928-1940, dar publicat intr-o forma cenzurata in Uniunea Sovietica in 1966-1967. Versiunea originala a fost publicata in 1973.

Spiritual si licentios, romanul este, in acelasi timp, o lucrare filosofica patrunzatoare care se lupta cu probleme profunde si eterne legate de bine si rau. Este considerat o capodopera a secolului XX.

Romanul juxtapune doua planuri de actiune, una in Moscova anilor 1930, iar cealalta in Ierusalim pe vremea lui Hristos. Cele trei personaje centrale ale complotului contemporan sunt diavolul, deghizat in persoana profesorului Woland, „maestrul”, un romancier reprimat si Margareta, care, desi casatorita cu un birocrat, il iubeste pe Maestru. Maestrul, un simbol al lui Hristos isi arde manuscrisul si pleaca de bunavoie intr-o sectie de psihiatrie atunci cand criticii ii ataca munca. Margareta isi vinde sufletul diavolului si devine vrajitoare pentru a obtine eliberarea Maestrului. Un complot paralel prezinta actiunea romanului distrus al Maestrului, condamnarea lui Yeshua (Isus) in Ierusalim.

Bulgakov a inceput sa scrie „Maestrul si Margareta” in anul 1928 si a continuat sa lucreze la acest proiect pana la scurt timp inaintea mortii sale, in 1940. Putini stiau despre existenta manuscrisului pana in 1966, cand prima parte a romanului, cenzurat puternic, a fost publicata in revista lunara Moskva. A doua parte a aparut in anul urmator.

„Maestrul si Margareta” este acum un roman recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune realizari ale literaturii ruse din secolul XX. Unele fraze din roman au inspirat cateva proverbe rusesti, precum „manuscrisele nu ard” si „lacomia este cel mai teribil viciu”, avand o rezonanta speciala pentru generatiile care au suferit in perioada totalitarismului sovietic. Romanul a avut influenta si asupra altor autori, multi fiind inspirati dupa citirea lui.

Carti vechi de vanzare | anticariat online | www.printrecarti.ro

carti vechi de vanzare

Printre Carti este un anticariat online, loc in care oamenii pot intra din confortul casei lor, pot vizualiza stocuri de carti si pot comanda ceea ce au nevoie. Aceste stocuri sunt posibile datorita oamenilor care au carti si doresc sa le vanda pentru ca nu intentioneaza sa le mai citeasca. Daca va numarati printre acestia si aveti carti vechi de vanzare, nu ezitati sa accesati www.printrecarti.ro si sa transmiteti echipei intentia dumneavoastra. Cartile le vindeti, deci veti primi bani pe ele, prilej numai bun de facut alte achizitii din acelasi loc!