Probleme de sanatate care pot cauza carii dentare

Daca va adresati specialistilor de la Dental Crown Health, cabinet stomatologic in Bucuresti, veti avea parte de cele mai eficiente consultatii, sfaturi si tratamente. Nu ezitati sa faceti programari online accesand cabinetstomatolog.ro!

carii dentare

Probleme de sanatate care pot cauza carii dentare

Nicio parte a corpului nu functioneaza cu adevarat independent, iar dintii nu fac exceptie. Carierea danturii poate fi cauzata de mai mult decat slaba igiena orala. Aceasta este adesea un simptom sau un semnal de avertizare ca ceva mult mai mare si eventual mai periculos se intampla in organism. De fapt, exista boli comune care pot provoca carii dentare.

Cand programati o vizita la cabinetul stomatolog in Dristor, specialistul examineaza mai mult decat aspectul fizic al dintilor. Daca v-ati intrebat vreodata de ce stomatologul adreseaza o multime de intrebari si asteapta raspunsuri concrete, este pentru ca incearca sa inteleaga imaginea de ansamblu a sanatatii, nu doar a celei orale.

Gura este o fereastra pentru restul corpului si arata adesea diverse semne de avertizare cu privire la starea de sanatate a unei persoane. Exista cateva dintre bolile care cauzeaza frecvent carii dentare. Daca suferiti de oricare dintre aceste afectiuni, asigurati-va ca discutati cu medicul in cadrul urmatoarei consultatii.

Diabetul are probabil cea mai semnificativa relatie cauza – efect in ceea ce priveste cariile dentare. Indiferent daca aveti diabet zaharat de tip 1 sau 2, cantitatea de zahar din sange este ridicata din cauza nivelului de insulina. Acest lucru afecteaza multe parti ale corpului, iar gura nu face exceptie.

Una dintre cele mai frecvente simptome ale diabetului este o gura uscata care se datoreaza lipsei de saliva. Dincolo de faptul ca gura se simte mai confortabil, saliva ajuta la protejarea dintilor impotriva bacteriilor care produc carii dentare. Daca nu exista suficienta saliva, dintii sunt mai vulnerabili si riscul de a dezvolta carii este mare.

Conditiile autoimune sunt o familie de boli care implica atacarea corpului de el insusi. Aceste boli pot include de la sisteme majore de organe, cum ar fi rinichii, la sisteme mai mici, cum ar fi glandele salivare. Multe dintre aceste boli au impact asupra gurii. In cazuri extreme, persoanele nu pot produce nici macar saliva.

Atat anorexia cat si bulimia sunt tulburari severe ale alimentatiei. Acestea apar atunci cand oamenii au o teama extrema de a deveni supraponderali sau prea slabi si recurg la comportamente alimentare nesanatoase. Ambele conditii au implicatii asupra dintilor deoarece organismul nu primeste mineralele, vitaminele, proteinele si alte substante nutritive de care au nevoie pentru a mentine o buna sanatate orala si pentru a preveni formarea cariilor dentare.

Cabinet stomatologic in Bucuresti | cabinet stomatolog in Dristor | cabinetstomatolog.ro

cabinet stomatologic in Bucuresti

Daca va adresati specialistilor de la Dental Crown Health, cabinet stomatologic in Bucuresti, veti avea parte de cele mai eficiente consultatii, sfaturi si tratamente. Nu ezitati sa faceti programari online accesand cabinetstomatolog.ro!