Sporturi pentru persoanele in scaun rulant

Indiferent daca aveti nevoie de un fotoliu rulant pentru practicarea sportului preferat sau doar pentru a va deplasa, accesati www.magazinulortopedic.ro si veti gasi o multime de oferte!

scaun cu rotile

Exista o gama larga de sporturi disponibile pentru persoanele in scaun cu rotile care pot fi jucate pentru distractie sau in competitii. Sporturile potrivite pentru utilizatorii de scaun cu rotile sunt baschet, rugby, tenis, schi nautic, motocross si chiar inot. Fiecare sport a fost modificat cat mai mult posibil pentru a-si pastra scopul, dar si pentru a putea fi jucat de catre cei cu mobilitate redusa.

Unele sporturi sunt deja cunoscute in comunitatea sportivilor cu handicap, in timp ce altele nu sunt inca la fel de populare. De-a lungul timpului, sportul a devenit din ce in ce mai prietenos cu scaunele cu rotile si, prin utilizarea tehnologiei, se dezvolta noi echipamente care contribuie la cresterea mobilitatii. Acest lucru le-a dat utilizatorilor de scaune rulante posibilitatea de a-si arata abilitatile si de a castiga stima de sine prin activitatea pe care o desfasoara.

Cele mai frecvente sporturi practicate de utilizatorii scaunelor cu rotile, datorita sigurantei pe care o ofera, dar si datorita unui efort fizic moderat, sunt tenisul, ciclismul, badmintonul si bowlingul. Aceste sporturi ofera atat divertisment, cat si suficienta concurenta, dar nu sunt deloc brutale si solicitante.

Totusi, cele mai practicate sporturi din intreaga lume sunt baschetul, hocheiul si fotbalul. Acestea sunt putin mai periculoase din cauza contactului fizic si a riscului mai crescut de ranire, tocmai de aceea necesita echipamente speciale care sa asigure protectie, echilibru, stabilitate si mobilitate suplimentara.

Alte sporturi distractive si competitive, dar periculoase sunt schi nautic si schiatul pe zapada. Aceste sporturi includ viteza si daca nu sunt efectuate in mod corect, pot cauza raniri. Motocross-ul este cel mai periculos dintre toate sporturile, deoarece utilizatorul foloseste scaunul cu rotile special pentru a prinde viteza si pentru a efectua trucuri periculoase. Desigur, se folosesc manusi si casca, insa pierderea controlului poate duce la caderi.

In fiecare sport exista niveluri diferite de competente necesare si, cel mai important, implica emotii si trairi puternice. Sportul da persoanelor posibilitatea de a face parte dintr-o echipa si de a impartasi experiente similare, de a socializa si de a se conecta cu oameni si experiente ca maresc increderea in sine.

Scaun cu rotile sau fotoliu rulant | Gasiti o multime de oferte doar pe www.magazinulortopedic.ro!

scaun cu rotile

Indiferent daca aveti nevoie de un fotoliu rulant pentru practicarea sportului preferat sau doar pentru a va deplasa, accesati www.magazinulortopedic.ro si veti gasi o multime de oferte!