Calmarea crampelor menstruale cu remedii naturale

Dincolo de produsele antiinflamatorii din farmacii, femeile au la indemna si leacuri babesti care, in ciuda asteptarilor, si-au demonstrat eficacitatea de-a lungul timpului.

menstruatie

Multe femei se confrunta cu dureri abdominale sau pelvine la inceputul ciclului menstrual. In unele cazuri, remediile naturale pot ameliora discomfortul resimtit oferind alinare. Crampele menstruale sunt destul de dureroase, in special in primele zile.

Dincolo de produsele antiinflamatorii din farmacii, femeile au la indemna si leacuri babesti care, in ciuda asteptarilor, si-au demonstrat eficacitatea de-a lungul timpului.

Cele mai bune modalitati pentru calmarea durerilor menstruale

  • Caldura pe abdomen – asezarea unei sticle cu apa calda sau a unei perne de incalzire direct pe abdomen ajuta la relaxarea muschilor si la ameliorarea durerilor resimtite. Caldura se poate aplica inclusiv pe partea inferioara a spatelui pentru a scapa de durerile de spate. Contrar credintelor populare, o alta optiune este baia calda, care poate ajuta la relaxarea muschilor abdomenului, spatelui si a picioarelor.

 

  • Exercitiile fizice pot oferi ameliorarea durerii. Exercitiile intense ar putea sa nu fie benefice atunci cand o femeie are dureri, dar mersul la plimbare sau yoga pot ajuta. In plus, exercitiile elibereaza, de asemenea, endorfine, care sunt calmante naturale ale durerii.

 

  • Acupunctura poate ameliora crampele menstruale. Acest tratament poate reduce inflamatia, pe langa eliberarea endorfinelor ceea ce le ajuta pe femei sa se relaxeze. Pentru ca beneficiile sa fie resimtite pe deplin este nevoie de mai mult decat o singura sedinta.

 

  • Masarea abdomenului poate, de asemenea, sa relaxeze muschii pelvieni si sa atenueze crampele. Femeile isi pot freca usor pielea cu un ulei de masaj sau o lotiune de corp pentru a ajuta acest proces. Chiar si uleiuri esentiale pot oferi beneficii suplimentare celor care se confrunta cu crampe menstruale. Cele mai bune uleiuri sunt considerate cele de rozmarin, musetel sau menta.

 

  • Modificarea dietei poate reduce crampele menstruale. O dieta echilibrata bogata in acizi grasi omega-3, nuci, proteine ​​slabe, fructe, legume si cereale integrale ajuta organismul sa ramana sanatos. In plus, cresterea aportului de lichide va ajuta organismul sa ramana hidratat. Deshidratarea este o cauza frecventa a crampelor musculare.

 

In final, daca durerile menstruale nu dispar cu ajutorul remediilor de mai sus, femeile pot utiliza medicamente fara prescriptie medicala. Analgezicele cum ar fi cum ar fi aspirina sau ibuprofenul pot ameliora inflamatia, durerea si crampele menstruale.