Rata de succes a procedurii de inserare a unui implant dentar

Care este rata de succes a unui implant dentar in Bucuresti si de ce criterii depinde?

clinica dentara Elveto Dent

Un implant dentar in Bucuresti reprezinta radacina dintelui artificial ce urmeaza sa inlocuiasca dintele lipsa de pe arcada. Din ce in ce mai multi medici stomatologi recomanda implantul ca fiind cea mai sigura, eficienta si de lunga durata solutie de inlocuire a breselor edentate. Implantul dentar este un surub din titan plasat si inserat in urma unei interventii si a unor tehnici speciale la nivelul osului maxilar sau mandibular.

Terapia unui implant dentar dureaza o perioada mai indelungata comparativ cu alte tehnici, precum proteza fixa sau mobila partiala, fiind vorba de un proces de vindecare de durata, de 3 pana la 9 luni. Dupa aceasta perioada, implantul este acoperit cu un bont de vindecare pe care este asezata coroana provizorie si are rolul de a conforma gingia si de a favoriza protezarea definitiva ulterioara.

Care este rata de succes a unui implant dentar in Bucuresti si de ce criterii depinde?

Conform statisticilor, rata de succes a unui implant dentar inserat in clinica dentara Elveto Dent este de 98-100%. Aceasta rata de succes depinde de starea de sanatate a pacientului, in primul rand. Implantul dentar este contraindicat pentru pacientii cu afectiuni hepatice, metabolice sau cardiace grave, precum si pentru pacientii care sufera de afectiuni renale.

In alta ordine de idei, rata de succes a implantului dentar depinde si de tehnica operatorie folosita, de cantitatea, calitatea osului si de igiena pacientului. Caracteristicile ce tin de cantitatea si de calitatea osului pot fi determinate in urma unor investigatii amanuntite si a unor radiografii de catre medic, putand fi corectate prin interventii specifice.

Implant dentar in Bucuresti | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-dent.ro

implant dentar in Bucuresti

In schimb, igiena pacientului depinde exclusiv de dorinta acestuia ca implantul dentar sa reziste cat mai mult timp. Este necesar ca pacientul cu implant dentar sa se prezinte regulat la control. Specialistii clinicii Elveto-Dent.ro au constatat, de-a lungul timpului, ca implantul dentar are cea mai mare rata de succes dintre toate tratamentele stomatologice, nu se cariaza si rezista foarte multi ani daca este intretinut in mod corect, daca pacientii renunta la fumat si mentin igiena orala corespunzatoare pentru a preveni infectarea tesutului din jurul implantului.