Procedura implantului dentar

Pentru extractii, implanturi sau proteza pe implant, va puteti adresa specialistilor de la clinica de implantologie din sectorul 4 al capitalei, la care va puteti programa online accesand implantologiesector4.ro sau telefonic!

Poate ca cel mai mare progres in domeniul stomatologiei de-a lungul generatiei trecute a fost aparitia implantului dentar osteointegrat. Implantul dentar de astazi poate oferi pacientului posibilitatea de a inlocui protezele partiale si complete si de a restabili dintii lipsa fara necesitatea utilizarii altor dinti ca ancore. Lucrarile fixe ale podurilor pot inlocui protezele dentare detasabile, iar implanturile permit, de asemenea, stabilizarea protezelor.

In esenta, implantul va inlocui radacinile dintilor si va permite dentistului sa faca restaurari pe aceste radacini artificiale. Implanturile dentare sunt concepute pentru a oferi o fundatie solida pentru inlocuirea dintilor care arata, se simt si functioneaza ca dintii naturali. Persoana care a pierdut dintii recapata capacitatea de a manca orice, dar mai mult decat atat, va putea zambi cu incredere stiind ca dintii vor parea naturali si fara cusur.

Pentru ca stomatologul sa poata determina daca o zona in care lipsesc dinti este un loc potrivit pentru un implant dentar, este necesara o examinare radiografica completa a zonei. Dupa confirmarea faptului ca terenul este satisfacator pentru implant, se va stabili un plan complet de tratament. Acest plan va fi respectat cu strictete, insa daca apar diverse conditii neprevazute, va trebui adaptat in functie de acestea.

In prima parte a procedurii, implantul va fi plasat chirurgical in osul maxilar. Acest lucru se realizeaza printr-o incizie in gingie, pregatirea osului pentru a accepta implantul si plasarea propriu-zisa a implantului de titan in os , dupa care vor urma cateva luni fara interventie, timp in care totul se va vindeca. Osul va creste in jurul implantului si va oferi o baza solida pentru dintele care urmeaza a fi plasat. Durata de regenerare si osteointegrare este variabila de la un pacient la altul, dar depinde si de locul implantului, de maxilar, de densitatea osului existent si de alti factori externi. Peste zona incizata se va plasa o coroana temporara care va avea un scop estetic, coroana care va fi inlocuita cu cea permanenta in momentul in care implantul este complet vindecat si gata sa sustina o lucrare permanenta.

Proteza pe implant | implantologiesector4.ro

proteza pe implant

Pentru extractii, implanturi sau proteza pe implant, va puteti adresa specialistilor de la clinica de implantologie din sectorul 4 al capitalei, la care va puteti programa online accesand implantologiesector4.ro sau telefonic!