Prezenta sangelui in urina la caini – potentiale cauze

Cistita este un proces inflamator al mucoasei vezicii urinare. Cistita bacteriana este cea mai frecventa la caini.

sangelui in urina

Hematuria (prezenta sangelui in urina) poate aparea la caine si pisica – de cele mai multe ori, aceasta indica afectiuni ale tractului urogenital. Afectiunea este grava si va necesita un proces lung de tratament.

Merita amintit ca orice abatere a culorii urinei la un animal de companie, in majoritatea cazurilor, indica o anumita boala. Uneori, desigur, culoarea urinei se poate schimba din cauza tratamentului specific sau a consumului anumitor alimente, dar acesta este mai mult un caz special.

  • Motivul 1- leziuni

Uneori, sangele in tractul urinar apare din cauza traumei. Un caine este o creatura destul de activa. Masculii sunt adesea nu numai activi, ci si agresivi. Daca animalul de companie a fost implicat intr-o lupta sau intr-un accident, este foarte probabil ca rinichiul sau vezica urinara sa fie ranita.

  • Motivul 2 – cistita

Cistita este un proces inflamator al mucoasei vezicii urinare. Cistita bacteriana este cea mai frecventa la caini. In acest caz, bacteriile patogene care irita peretii vezicii urinare pot patrunde in ea in moduri diferite. In acest caz, bacteriile, care in mod normal „traiesc” in uretra, incep sa se inmulteasca activ si sa urce mai sus prin uretra, provocand inflamatie acolo.

Motivul 3 – babesioza

Babesioza este o boala grava cauzata de muscatura de capusa. Cel mai izbitor simptom al babesiozei este urina de culoare maro inchis sau rosie. In plus, se observa letargie, apatie si febra.

  • Motivul 4 – leptospiroza

Cauzele leptospirozei sunt peste tot si infectia poate fi luata prin apa sau alimente, precum si prin muscaturi de insecte. Leptospiroza afecteaza ficatul, rinichii si vasele de sange. Ca urmare, cainele elimina o urina maro-rosiatica.

  • Motivul 5 – boli genitale

Uneori, sangele in urina poate aparea din cauza unor infectii genitale specifice. La femele, sangele poate fi excretat atat in ​​urina, cat si in afara urinei din cauza piometrului – o boala infectioasa a uterului. Cainii, in special cainii necastrati, pot avea sange in urina din cauza bolii de prostata.

  • Motivul 6 – neoplasme

Diverse tumori ale rinichilor sau vezicii urinare pot fi, de asemenea, unele dintre posibilele cauze ale sangelui in urina.

Terapiile cu antibiotice, antibacteriene si antiinflamatoare pentru mentinerea functiei imune sunt folosite pentru a trata majoritatea bolilor enumerate. In unele cazuri, s-ar putea chiar sa fie nevoie de interventie chirurgicala, asa ca nu trebuie amanat apelul la o clinica veterinara.