Ce trebuie sa stie soferii pentru a trece inspectia tehnica periodica?

Conform informatiilor publicate pe site-ul AlfaITP.ro, programul de lucru este extins pentru a satisface nevoile tuturor clientilor

Fiecare sofer are obligativitatea de a se asigura ca masina pe care o conduce are ITP-ul valabil inainte de a circula pe drumurile publice. Perioada de valabilitate este inscrisa pe certificatul de inmatriculare si poate varia in functie de vechimea si utilitatea masinii.

ITP-ul se poate realiza in orice unitate RAR autorizata, iar soferii trebuie sa tina cont de cateva reguli pentru a trece cu brio inspectia tehnica periodica in Bucuresti, spre exemplu.

Sfaturi pentru a trece inspectie tehnica periodica din prima

Este important ca masina sa fie curata astfel incat personalul angajat sa poata inspecta cu atentie ansamblurile si subansamblurile. O atentie deosebita este acordata principalelor elemente de siguranta ale masinii: sistem de directie, suspensie si rulare, verificarea gradului de vizibilitate, a starii si functionarii farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

ITP in Bucuresti | Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | AlfaITP.ro

ITP in Bucuresti

Exista insa cateva defectiuni tehnice ce duc, de regula, la respingerea masinii la ITP: parbriz spart sau crapat; becuri arse; folii montate pe geamuri; sistemele de iluminare neconforme cu legislatia in vigoare; anvelope mai mari / mai mici fata de cele mentionate de producator in cartea tehnica.

Soferii sunt indemnati sa remedieze oricare dintre defectiunile semnalate in cel mai scurt timp pentru a putea primi avizul care atesta capacitatea acestuia de a participa in conditii de siguranta la trafic.

Exista o multime de statii ITP in Bucuresti unde soferii pot merge pentru efectuarea inspectiei. Acestia trebuie sa aiba asupra lor, in mod obligatoriu, urmatoarele documente: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, precum si cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie.

Nu este necesar ca proprietarul masinii sa fie prezent atat timp cat soferul detine asupra lui toate aceste acte. Alfa ITP Motors este una dintre cele mai apreciate unitatii RAR datorita preturilor mici, personalului calificat, dar si datorita timpului minim de asteptare.

Conform informatiilor publicate pe site-ul AlfaITP.ro, programul de lucru este extins pentru a satisface nevoile tuturor clientilor. Un alt mare beneficiu il reprezinta posibilitatea negocierii contractelor, in cazul flotelor de masini.