Papadia este o floare de primavara si minune a naturii, si nu o buruiana

Papadia cucereste toate locurile inverzite, toate poienile si marginile de drum fiind o planta foarte rezistenta, ambitioasa, cu care gospodarii pana nu demult se luptau sa o elimine din curti, insa pe care acum o accepta pentru proprietatile si puterile sale tamaduitoare confirmate

papadia

Papadia era privita, pana nu demult, ca o simpla buruiana. Acum, din ce in ce mai multe persoane incep sa o priveasca si sa o trateze ca pe o adevarata floare de primavara. Acea mica floare galbena care era trecuta cu vederea acum reprezinta o adevarata incantare pentru suflet si pentru privire. Papadia cucereste toate locurile inverzite, toate poienile si marginile de drum fiind o planta foarte rezistenta, ambitioasa, cu care gospodarii pana nu demult se luptau sa o elimine din curti, insa pe care acum o accepta pentru proprietatile si puterile sale tamaduitoare confirmate.

Cateva lucruri despre controversata papadia

Cunoscuta sub numele de floarea gainii, floarea broastei, galbenea, papalunga sau lilicea, planya se gaseste in Europa si in Asia, iar in Romania este prezenta cam peste tot. Papadia iubeste soarele si se poate dezvolta chiar oriunde, pe pasuni, poieni, fanete, terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, la oras dar si la sat si rezista la tratamentele chimice cu ierbicide in culturi.

In plus, aceasta planta este o principala sursa de polen pentru albine, fapt pentru care este necesara si eficienta ca si parte din flora spontana. Atunci cand se raspandeste mult prea mult in curti si in gradini, atunci cand gospodarii incearca sa scape de ea si nu reuseste, pentru ca este una din cele mai reszistente plante, prasitul reprezinta una din cele mai eficiente lucrari. Specialisti recomanda chiar folosirea unor unelte speciale cu care se plivesc buruienile si smulg planta cu tot cu radacina sau cu cea mai mare parte a ei.

Este foarte important de stiut ca sunt persoane care planteaza papadia pentru proprietatile terapeutice si pentru beneficile pe care le are. Primavara se consuma sub forma de salata, de ceai, de infuzie, florile se pot mura pentru iarna si reprezinta un remediu eficient pentru oameni, dar si pentru animale, pentru ca trateaza afectiuni interne sau externe.