Ce spun specialistii in extractii dentare!

Maseaua de minte, sustin specialistii in stomatologie in sector 6 cu sediul online la PlazaDent.ro, poate fi cariata sau infectata si poate necesita tratament cu antibiotice sau extractie

stomatologie in sector 6

Una din cele mai des intalnite tipuri de extractii dentare este extractia molarului de minte. Molarul de minte este ultimul care erupe, dar si primul care este extras. Daca sunt sanatosi si complet functionali, molarii de minte pot fi foarte utili. In cazul in care se cariaza sau in cazul in care nu sunt sanatosi, acestia trebuie extrasi pentru a preveni complicatiile si pentru ca de cele mai multe ori medicilor le este foarte greu sa actioneze si sa instaureze un tratament in acea zona.

Cele mai comune situatii in care sunt necesare actiuni de extractii dentare ale molarilor de minte

Pacientii pot avea patru masele de minte, trei, doua sau chiar nicio masea. Cert este ca nu exista pacient care sa aiba mai mult de patru masele de minte, situate la periferiile arcadelor dentare, in mod simetric. Molarii de minte erup intre 16 si 25 de ani, dar limita de varsta poate fi si mai mare, de pana la 40 de ani.

Molarii de minte au un rol in masticatie foarte putin important, in timpurile actuale, cand mancarea este procesata sau este atat de intens preparata termic, incat rolul lor de a macina fibrele si alimentele mai tari s-a diminuat considerabil. Pe masura ce obiceiurile alimentare ale omului s-au schimbat, si utilitatea maselei de minte s-a schimbat, devenind aproape inutilizabila in mestecarea mancarurilor.

Maseaua de minte, sustin specialistii in stomatologie in sector 6 cu sediul online la PlazaDent.ro, poate fi cariata sau infectata si poate necesita tratament cu antibiotice sau extractie. Atunci cand maseaua da o durere foaret puternica la atingere sau la masticatie, atunci cand infectia se extinde in jurul maselei, atunci cand gingia este rosie si inflamata si apare chiar si febra, este cazul ca pacientii sa se prezinte la medic pentru extractie.

Extractii dentare | Stomatologie in sector 6 | PlazaDent.ro

extractii dentare

In caz contrar, pacientii nu vor mai putea sa vorbeasca, sa manance, vor avea nodulii limfatici umflati si inflamati, se vor confrunta cu edem facial foarte neplacut, iar in ultimul stadiu, vor simti dureri groaznice de cap si se va forma o punga de puroi care poate erupe si poate elimina o substanta de culoare galbena cu gust si miros neplacut.

Extractia molarului de minte este recomandata atunci cand creste in pozitii anormale, cand inghesuie ceilalti dinti sau nu are loc sa iasa, sau atunci cand incurca un tratament ortodontic.