Mobilier alb – avantaje

Mobilierul alb are un farmec aparte, fiind versatil si usor de integrat in orice tip de decor.

mobilier alb

Mobilierul alb are un farmec aparte, fiind versatil si usor de integrat in orice tip de decor. Desi credinta generala este ca albul se pateaza usor si este greu de intretinut, acest lucru este adevarat, dar cand este vorba de textile.

Cand vine vorba de materiale precum MDF sau PAL, albul este mai mult decat o alegere buna.  De ce specialistii recomanda alegerea mobilierului alb pentru casa? Iata cateva avantaje esentiale ale mobilierului alb:

Albul face ca orice incapere sa para mai luminoasa si mai spatioasa. Daca o camera este mica sau lumina nu patrunde suficient, se recomanda folosirea mobilierului alb pentru a crea iluzia de volum. Culoarea alb reflecta lumina, de aceea ajuta la extinderea vizuala a camerei, spre deosebire de alte culori.

Mobilierul alb este usor de curatat si praful este mai putin vizibil pe el

Praful este mai vizibil pe un mobilier inchis la culoare decat pe alb, mai ales daca este si lucios, curatarea este infinit mai usoara. Orice pete de pix, alimente, lipici, cafea pot fi indepartate chiar si cu o simpla stergere umeda. Motivul este ca murdaria este greu de absorbit pe o suprafata lucioasa.

Albul arata luxos si modern

Mobilierul alb cu un design curat ofera un aspect modern oricarei case. Se poate renova cu usurinta o casa, transformand-o din retro in moderna, doar adaugand cateva piese de mobilier alb, cum ar fi o comoda sau o masa auxiliara.

Albul in combinatie cu cromul contribuie, de asemenea, la aspectul modern al casei. Astfel, se pot inlocui vechile scaune cu un model de culoare alb in combinatie cu picioare cromate.

Mobilierul alb este usor de combinat cu alte culori

Cand se alege un mobilier alb, exista mai multe variante de decor, precum pereti colorati, tot felul de decoratiuni colorate, textile colorate, chiar si pardoseli colorate. Astfel, mobilierul alb iese in evidenta perfect fata de toate celelalte culori, iar casa arata mai ,,vie”, nu plictisitoare.