Hote de bucatarie – ce model sa aleg?

Daca se doreste inlocuirea hotei vechi cu una noua, probabil ca este nevoie de o optiune foarte asemanatoare pentru a se potrivi cu cea anterioara

hota de bucătărie

Daca se doreste inlocuirea hotei vechi cu una noua, probabil ca este nevoie de o optiune foarte asemanatoare pentru a se potrivi cu cea anterioara. In cazul in care se renoveaza bucataria sau se construieste complet, doritorii au posibilitatea de a alege din gama larga de oferte de pe piata. Ce tipuri de hote de bucatarie exista si cum se face cea mai buna alegere ?

Hote incorporabile, integrate in dulap

Sunt usor de instalat in locuri speciale in functie de design si de dorinta proprietarului. Daca se doreste o bucatarie rafinata din punct de vedere estetic, acest tip de hota este o optiune buna. Sunt foarte adaptabile si ofera un aspect foarte ordonat si ingrijit bucatariei.

Aceste modele sunt concepute chiar si pentru cele mai mici spatii de bucatarie, deoarece vizual nu ocupa spatiu. De aceea sunt cele mai practice in echiparea bucatariilor standard pe un singur perete.

Hote telescopice cu montare pe perete

Unele hote pot fi instalate si in locuri unde nu exista dulapuri in jurul lor. Sunt confortabile, interesante si se potrivesc cel mai bine in bucatariile cu interioare mari si spatioase. Acest tip de hota este uneori numit „horn de perete” deoarece forma sa seamana cu un cos de fum.

Ele sunt mai late in partea de jos, acoperind astfel intreaga zona de gatit a aragazului.  De obicei, aceste hote costa mai mult decat tipul anterior, dar aduc si un aspect estetic mai bun bucatariei.

Hote tip insula

Hotele tip insula sunt similare ca design si aspect cu hotele de perete, dar sunt proiectate pentru instalarea in spatii in care nu exista perete. La aceste modele, canalul de evacuare, duce in tavan.

Cu alte cuvinte, asa cum sugereaza si numele, ele stau deasupra aragazului ca o insula – ceva foarte modern in ultimii ani. Acest tip de hote este mai scump, dar arata foarte elegant. Deci, daca plita s-a amplasat in centrul bucatariei – acest model reprezinta alegerea cea mai buna.

Hotele de blat
Sunt de obicei cele mai putin eficiente, dar sunt destul de convenabile pentru bucatariile mici. 
Sunt concepute pentru cei care doresc sa-si instaleze hota in blat, unde nu este deloc vizibila atunci cand nu este folosita.