Ce trebuie sa stiti despre insuficienta cardiaca congestiva

Insuficienta cardiaca congestiva nu inseamna neaparat ca inima a incetat sa functioneze. Cu toate acestea, insuficienta cardiaca este o afectiune serioasa in care inima nu pompeaza eficient sangele in corp

insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca congestiva nu inseamna neaparat ca inima a incetat sa functioneze. Cu toate acestea, insuficienta cardiaca este o afectiune serioasa in care inima nu pompeaza eficient sangele in corp.

Corpul se bazeaza pe actiunea de pompare a inimii pentru a furniza sange bogat in nutrienti si oxigen in fiecare celula. Cand celulele nu primesc hrana adecvata, organismul nu poate functiona corect.

Daca inima slabeste si nu poate furniza celulelor suficient sange, persoana va fi obosita si fara suflare. Activitatile zilnice care erau usoare pot deveni provocatoare.

Insuficienta cardiaca este o afectiune grava si, de obicei, nu exista leac. Cu toate acestea, cu un tratament adecvat, oamenii pot duce in continuare o viata placuta si linistita.

Insuficienta cardiaca, atac de cord si stop cardiac
  • Atac de cord : un atac de cord este afectarea muschiului cardiac din cauza blocarii unei artere coronare, care furnizeaza sange inimii. Muschiul cardiac suporta leziuni, deoarece sangele nu ajunge la el.
  • Insuficienta cardiaca sistolica – inseamna ca muschiul cardiac nu poate pompa sange in corp in mod corespunzator. Nu este un atac de cord.
  • Stop cardiac – este atunci cand circulatia inimii si a sangelui se opresc, iar persoana nu are puls.
Cauze

Orice afectiune care afecteaza muschiul cardiac poate provoca insuficienta cardiaca sistolica. Aceste conditii includ:

  • Boala coronariana: arterele coronare furnizeaza muschiului inimii sange. Daca acestea sunt blocate sau restranse, fluxul de sange se reduce, iar inima nu primeste sursa de sange de care are nevoie.
  • Infarct: o blocare brusca a arterelor coronare provoaca cicatrici in tesuturile inimii si scade eficienta pomparii.
  • Cardiomiopatie nonizemica: aceasta boala implica slabiciune a muschiului cardiac, din alte cauze decat blocaje in arterele coronare. Cauzele posibile includ afectiuni genetice, reactii adverse la medicamente si infectii.

Alte afectiuni: exemplele includ boli de valva, hipertensiune arteriala diabet, boli de rinichi si anomalii cardiace prezente la nastere.