Care sunt contraindicatiile legate de un implant dentar?

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul TwinDent.ro

implant dentar

Implantul dentar reprezinta una dintre cele mai moderne si eficiente solutii de inlocuire a dintilor lipsa, motiv pentru care popularitatea acestuia este intr-o continua crestere. Cu toate ca beneficiile pe care le ofera implantul dentar sunt numeroase, exista si unele contraindicatii in ceea ce priveste acest tip de tratament pentru restaurarea danturii.

Cei care doresc sa primeasca cele mai eficiente tratamente cu implant dentar in Bucuresti, precum si o consiliere in ceea ce priveste modul de desfasurare sau contraindicatiile legate de aceasta procedura, pot apela la serviciile oferite de clinica stomatologica Twin Dent.

Tipurile de contraindicatii referitoare la tratamentul cu implant dentar

Persoanele care intentioneaza sa apeleze la tratamentele cu implant dentar pentru restaurarea danturii trebuie sa afle ca exista si unele contraindicatii legate de acesta.

In general, aceste contraindicatii sunt impartite in trei categorii, unele dintre ele permitand ulterior, dupa ce medicul dentist observa o schimbare la nivelul cavitatii bucale, inserarea implantului dentar in locul dintelui lipsa.

Clinica stomatologica din sector 5 | Implant dentar in Bucuresti | TwinDent.ro

clinica stomatologica din sector 5

Totusi, numarul contraindicatiilor este relativ mic, pentru medicii de la clinica stomatologica din sectorul 5, Twin Dent, procedura de inserare a implantului fiind una simpla si obisnuita.

O prima categorie de contraindicatii este reprezentata de cele locale, care se refera la situatii care pot fi rezolvate, astfel incat pacientul sa beneficieze de tratament cu implant dentar.

Printre acestea se regasesc de la igiena dentara precara si bruxismul, pana la o hipersensibilitate sau chiar alergie la materialele din care pot fi realizate implanturile dentare ori imposibilitatea osului alveolar de a sustine un implant.

Mai exista o categorie de contraindicatii relative, in cazul carora medicul dentist de la TwinDent.ro ia decizia daca se poate sau nu realiza o interventie chirurgicala minim invaziva de inserare a implantului dentar.

Din aceasta categorie fac parte afectiuni precum angina pectorala, diabet, anumite boli psihice sau autoimune, vicii – fumat sau alcool – ori chiar sarcina. Din categoria contraindicatiilor absolute fac parte toate acele afectiuni severe care nu permit efectuarea nici unei interventii chirurgicale.

Prin urmare, o consultatei initiala a medicului dentist, in care sa se afle si informatii referitoare la istoricul medical al pacientului, este esentiala inainte de tratamentul cu implant dentar.