Care sunt etapele vopsirii in camp electrostatic

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul StudioMetal.ro

StudioMetal.ro

Intr-o vopsitorie in camp electrostatic se intampla o adevarata magie cu suprafetele metalice. Acestea capata o nuanta perfect uniforma, fara denivelari, printr-un procedeu rapid si foarte eficient.

Avand in vedere ca acest proces utilizeaza noile tehnologii in domeniu, este clar ca este aplicat in cat mai multe domenii, iar cererea este din ce in ce mai mare atat in randul persoanelor fizice, cat si in industrii precum: automobile, constructii, electronice si electrocasnice sau confectii metalice. Etapele vopsirii in camp electrostatic sunt destul de putine, dar tocmai in acest fapt consta eficienta ei:

  • Pregatirea piesei care urmeaza sa fie vopsita. Aceasta se face prin eliminarea murdariei, a uleiurilor, lubrifiantilor sau a reziduurilor. In aceasta operatie se utilizeaza diferite substante chimice care se pulverizeaza pe piese sau sunt utilizate pentru baile de scufundare.

Pretratarea presupune si ea mai multe etape, precum curatarea, degresarea sau clatirea. Unii specialisti folosesc si sablarea in aceasta etapa, adica utilizarea unui jet de material abraziv care este improscat cu ajutorul aerului comprimat, avand ca rezultat curatirea si netezirea suprafetelor de lemn, sticla, plastic.

  • Aplicarea vopselei este etapa care urmeaza dupa pretratare. Metoda utilizata in general este aceea de a pulveriza pulberea cu ajutorul pistolului electrostatic, printr-un jet de aer comprimat. Piesa este apoi introdusa intr-un cuptor de uscare, unde este incalzita, topindu-se pulberea si transformandu-se intr-un strat uniform. O alta metoda consta in preincalzirea metalului inainte de a se pulveriza vopseaua.

Vopsitorie in camp electrostatic | StudioMetal.ro

vopsitorie in camp electrostatic

  • Intarirea este etapa finala a procesului. Aceasta se realizeaza la o temperatura specifica, de obicei la valoarea de 200 grade celsius, timp de 10 minute, dar poate varia. Sunt utilizate cuptoare cu infrarosii sau de convectie, iar o alta metoda foarte rapida de intarire este un proces cu laser.

Avantajele vopsirii electrostatice sunt foarte multe si din acest motiv aceasta tehnica a devenit foarte populara in toata lumea in ultimii ani. Printre cele mai importante beneficii se sumara: rezistenta la coroziune, uniformitatea, calitatea superioara, rezistenta la factorii mecanici, dar si la cei meteorologici, precum soarele excesiv, vantul puternic sau ninsoarea abundenta.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul StudioMetal.ro.