Calatorii cu buget redus: cum pot pleca turistii in vacanta cu bani putini

Vacantele in locurile exotice nu trebuie sa coste neaparat o avere.Turistii trebuie sa stie ca exista si variante de calatorii cu buget redus, in special atunci cand totul se planifica in avans pana in cele mai mici detalii

buget redus

Vacantele in locurile exotice nu trebuie sa coste neaparat o avere.Turistii trebuie sa stie ca exista si variante de calatorii cu buget redus, in special atunci cand totul se planifica in avans pana in cele mai mici detalii.

Sfaturi pentru calatorii cu buget redus

  • Stabilirea planului

In primul rand, trebuie stabilit si organizat un itinerariu, pentru a stii exact traseul care o sa fie urmat sau cat timp se va petrece in fiecare oras care urmeaza sa fie vizitat. Daca aceste elemente vor fi lasate la voia intamplarii, pot aparea o serie de situatii neasteptate, situatii care pot necesita o suma extra de bani.

  • Perioadele de extrasezon

Atunci cand toata lumea calatoreste si isi planifica vacantele, industria turistica creste preturile pentru a profita de acest flux de turisti, astfel ca trebuie urmarite perioadele din extra sezon. Acestea sunt cu siguranta mult mai avantajoase din punct de vedere financiar.

  • Alegerea cazarii

Turistii pot opta pentru cazari de tip gazda, unde vor sta cu proprietarul sau pentru cele de tip apartament care sunt impartite si cu alti turisti, astfel incat costurile pentru cazare sa fie la jumatate de pret. In acest fel, se pot lega inclusiv prietenii pe viata cu oameni noi.

  • Bagajele

In privinta hainelor, turistii ar trebui sa aiba la ei strictul necesar, astfel incat sa nu fie nevoiti sa cumpere lucruri suplimentare, reducand in acest fel cheltuielile.

  • Rezervarea zborurilor in avans

Pentru selectarea datele de zbor, turistii ar trebui sa caute biletele in avans cu cel putin cateva luni, deoarece majoritatea companii lor aeriene vor creste preturile in ultimul moment.

  • Transportul

Transportul public reprezinta cea mai ieftina varianta pentru a calatori in Mexic fiind si cea mai la indemana.

  • Cheltuielile

Pentru a economisi, turistii pot face cumparaturi de la supermarketurile locale, astfel incat serile petrecute in baruri si restaurante sa fie cat mai putine. Totodata este bine sa se verifice atent meniul fiecarui restaurant pentru a se alege o varianta care nu depaseste bugetul alocat.

  • Locuri de munca in timpul calatoriei

Foarte multi oameni aleg sa viziteze o tara straina in timp ce au si un job part time. In felul acesta, castiga niste bani pe care ii pot folosi pentru cunoasterea altor popoare, civilizatii. Fie ca este vorba despre bar, la restaurant sau in zone din tursim, cu siguranta, oamenii pot imbina utilul cu placutul.