Adevaruri si mituri despre purtarea unor aparate dentare

Cei mai multi pacienti care apeleaza la medicii ortodonti specialisti care reprezinta clinica CabinetStomatologicSector2.ro se tem de faptul ca inserarea si purtarea unui aparat dentar este destul de dureroasa si ca procedura de corectare a dintilor le provoaca presiune asupra lor

aparate dentare

Pana nu demult, pacientii care erau nevoiti sa poarta aparate dentare cand aveau o varsta foarte frageda, copiilor si adolescentilor fiindu-le recomandate aceste metode de tratament ortodontic. Indiferent de varsta, acum pacientii adulti pot purta aparate dentare care sa ii ajute sa isi recapete increderea in fortele proprii si sa aiba un zambet frumos, dintii drepti si perfect aliniati si muscatura corecta.

Durerea provocata de purtarea unor aparate dentare– adevarat sau fals?

Cei mai multi pacienti care apeleaza la medicii ortodonti specialisti care reprezinta clinica CabinetStomatologicSector2.ro se tem de faptul ca inserarea si purtarea unui aparat dentar este destul de dureroasa si ca procedura de corectare a dintilor le provoaca presiune asupra lor.

Adevarul este ca lucrurile au evoluat foarte mult in ultimii ani si ca inserarea unui aparat dentar presupune mult mai putin efort din partea medicului si mai putina durere din partea pacientului.

Aparatul dentar este doar pentru copii si adolescenti – un mit spulberat

La momentul actual, aparatul dentar este recomandat indiferent de varsta, iar tratamentele sunt la fel de eficiente pentru pacientii de toate varstele. Pentru ca nu numai estetica dintilor este importanta, ci si muscatura, medicii specialisti ortodonti ofera pacientilor solutiile potrivite pentru problemele cu care se confrunta. Sunt si persoane trecute de prima tinerete care aleg tratamente ortodontice pentru a-si imbunatati stilul de viata.

Aparate dentare din sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

aparate dentare din sector 2

Aparatul dentar este inestetic – un mit care nu mai este valabil in stomatologia moderna

Din ce in ce mai multe aparate dentare din sector 2 sunt confectionate din materiale transparente, foarte greu de observat si totodata foarte confortabile pentru pacienti. Exista aparatele dentare care sunt montate pe partea interioara a dintilor, astfel incat sa nu iasa deloc in evidenta. Astfel, pacientii pot zambi linistiti cu aparatul dentar fara a se teme ca vor fi motiv de ras sau de barfa.

Aparatele dentare sunt menite sa corecteze probleme de estetica si de pozitionare a dintilor, pentru pacientii tineri si foarte tineri, pana la pacientii adulti, avand aceleasi efecte chiar si la varste mai inaintate.