Beneficiile utilizarii unui cablu coaxial

Specialistii Smd-plus.ro sustin investitiile intr-un cablu coaxial, care este format din fir conector, invelis suplimentar, conductor si strat izolator

Conceptul de cablu coaxial este cunoscut de foarte multi ani, insa putini sunt cei care stiu si beneficiile acestui tip de cablu si principalele criterii pe baza caruia sa faca o asemenea alegere, fie pentru uz personal, fie pentru afacerea pe care o reprezinta. Cablul coaxial este folosit pentru transmiterea semnalelor de radiofrecventa si pentru a conecta radio emitatoarele si receptoarele la antele, precum si pentru conexiunile in retelele de calculatoare si distribuirea semnalelor TV prin cablu. Specialistii https://smd-plus.ro sustin investitiile intr-un cablu coaxial, care este format din fir conector, invelis suplimentar, conductor si strat izolator.

De ce ar trebui sa investesti intr-un cablu coaxial?

Cablul coaxial aduce foarte mari avantaje utilizatorilor, comparativ cu un cablu din cupru, iar acesta se va comporta foarte bine in frecventa, acopera o banda larga de la frecventele joase si pana la frecventele UGF. Cablul coaxial va fi folosit pentru tehnologii digitale moderne de transmisii de date, darsi pentru transmisii analogice video. In oferta companiei SMD sunt prezenta cabluri coaxiale, dar si diferite variante de cablu fibra optica.

Cablul coaxial poate sa suporte o comunicatie de latime de banda pe o linie lunga, fara repertoare, este instalat intre diferite dispozitive si poate fi usor de instalat, fara interventia unui profeisonist in domeniu. cablul de date coaxial este printre primele tipuri de cabluri folosite in retelele de internet, fiind folosit pentru transmsiunile de banda larga si de inalta frecventa, atingand viteze de 10 pana la 100 Mbps, fiind si foarte accesibil ca si pret.

Cablul coaxial este bine protejat si de interferentele electromagnetice si poate fi utilizat pe distante mai mari fata de cablul torsadat, oferind mult mai multe avantaje pentru LAN-uri.

Cablu coaxial | Cablu fibra optica | Smd-plus.ro

cablu coaxial

Aceste avantaje pe care cablul coaxial le ofera pentru LAN-uri sunt incluse functionarea cu mai putine amplificari de semnal comparativ cu cablurile STP si UTP, pe distante mai lungi intre nodurile de calculatoare. Daca firul conductor exterior nu este legat la impamantare in mod corect, atunci se pot crea distorsiuni mari in semnalul de date transmis din cauza interferentelor electromagnetice.

Asadar, este foarte importanta folosirea unui cablu coaxial, nu numai in retelele de calculatoare, ci si in transmisiile de internet prin emisii TV si cablu pentru conectarea echipamentelor video casnice. Un cablu coaxial poate fi comandat din oferta magazinului online SMD Plus, care ofera inca din anul 2013 clientilor sai posibiltatea de a investi in echipamentele necesare realizarii conexiunilo online.