Sfaturi pentru persoanele care stau intr-un scaun cu rotile

Specialistii MagazinulOrtopedic.ro asigura o mare varietate de scaune cu rotile, iar pacientii trebuie doar sa investe sa le foloseasca. Pana nu demult, celebrul scaun cu rotile era disponibil numai in unitatile spitalicesti, in azile si in alte clinici medicale private sau de stat

scaun cu rotile

Desi pana nu demult, persoanele in scaun cu rotile erau total respinse de catre societate, iar acestea abia ieseau din casa pentru a se recrea sau pentru a ajunge in anumite locuri unde trebuiau sa ajunga, cum persoanele care merg in “carucior” sunt privite de catre societate cu alti ochi. Mila si compasiunea sunt inlocuite de empatie, iar dorinta de a fugi de responsabilitatea de a ingriji de acesti pacienti a fost inlocuita de dorinta de a-i ajuta, gratie dispozitivelor ortopedice care le fac viata mai frumoasa, mai productiva, mai fericita si mai lunga.

Alegerea unui scaun cu rotile potrivit poate schimba viata pacientilor

Exista o mare varietate de carucioare rulante, atat manuale cat si automate, care difera ca marime, greutate si modalitate de deplasare. Pacientii trebuie sa aleaga unul care se potriveste stilului lor de viata, spatiului pe care il au la dispozitie si formei fizice. Este important ca oamenii sa se intereseze cu privire la avantajele si dezavantajele fiecarui model in parte pentru a face o alegere buna.

Specialistii MagazinulOrtopedic.ro asigura o mare varietate de scaune cu rotile, iar pacientii trebuie doar sa investe sa le foloseasca. Pana nu demult, celebrul scaun cu rotile era disponibil numai in unitatile spitalicesti, in azile si in alte clinici medicale private sau de stat. Acum, acesta poate fi cumparat din mediul online si de catre persoanele fizice.

Pe langa alegerea scaunului cu rotile potrivit, este foarte important ca pacientii imobilizati sa isi adapteze viata la noile conditii. Asadar, trebuie sa ia in calcul efectuarea unor modificari in locuinta, precum mici ajustari care sa ii ajute sa ajunga la etajele superioare, sa stea pe toaleta, sa se spele in conditii de maxima siguranta, fara a aluneca.

Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

MagazinulOrtopedic.ro

Mai mult decat atat, pacientii in scaun cu rotile trebuie sa caute un mijloc de transport adecvat, sa ia in calcul numai autobuzele dotate cu rampa, dar si companii de taxi care sa asigure transportul persoanelor cu handicap. Pentru cei care isi doresc sa fie independenti din punct de vedere al transportului, pacientii care folosesc un scaun cu rotile trebuie sa ia in calcul posibilitatea de a-si adapta masina pentru a fi condusa si de persoanele cu dizabilitati.

Nu in ultimul rand, pentru a avea o viata cat mai frumoasa, persoanele imobilizate inntr-un scaun cu rotile trebuie sa isi gaseasca timp si puterea de a se ocupa in continuare de hobby-urile pe care le au.