Principalele tipuri de cadre de mers si unde le poti gasi

Cadre de mers

Sistemul locomotor este unul dintre cele mai importante ale organismului uman, acesta oferind oamenilor libertatea de miscare si de a se deplasa oriunde isi doresc. Din cauza inaintarii in varsta sau a unor evenimente nefericite – un accident, o afectiune medicala – unii oameni ajung in imposibilitatea de a-si mai folosi membrele inferioare la intreaga lor capacitate, motiv pentru care au nevoie de ajutor pentru a se deplasa.

In aceste situatii, dispozitivele ortopedice cunoscute sub denumirea de cadre de mers se dovedesc a fi foarte utile si chiar solutia de care astfel de persoane au nevoie, indiferent ca este pentru o perioada limitata de timp – cum ar fi perioada de recuperare dupa o interventie chirurgicala complexa – sau definitiv. Aceste dispozitive pot fi gasite insa in diferite forme si tipuri, care sa se potriveasca diferitelor nevoi pe care le pot avea oamenii.

Unele dintre cele mai des intalnite tipuri de cadre ortopedice si care pot fi gasite si in magazinul online TesaMedical.ro sunt:

  1. Cadrul de mers pliabil si pasitor

Acesta este, probabil, cel mai cunoscut tip de cadru de mers, care este format din 4 picioare si doua manere, care ajuta la miscarea acestuia astfel incat sa permita efectuarea pasilor. In general, cadrul de mers pasitor este realizat din aluminiu, un material usor dar rezistent, care sa ofere stabilitate si siguranta utilizatorilor sai. In plus, faptul ca este pliabil permite folosirea sa in orice situatie, chiar si in mijloacele de transport in comun.

Cadre de mers | fotoliu rulant | TesaMedical.ro

Cadre de mers

  1. Cadrul de mers cu roti

Un alt tip de cadru de mers, care este foarte util in special persoanelor a caror forta fizica are de suferit, este cadrul de mers cu roti. Acesta prezinta roti pe picioarele din fata, iar cele din spate sunt fixe, ceea ce permite miscarea sa mai usoara, fara sa fie necesara ridicarea completa de la sol. Cu cat forta fizica este mai slaba, iar deplasarea mai dificila, este posibil ca pacientii sa aiba nevoie de un fotoliu rulant pentru a se deplasa.

Cadrele de mers cu 4 roti mai sunt cunoscute si sub denumirea de rolatoare, acestea fiind prevazute chiar si cu frane, precum si cu un cos in care pot fi depozitate lucrurile personale sau cumparaturile.