Cadillac: trei noi modele electrice vor aparea in 2023

Cadillac

In 2022, Cadillac a lansat productia modelului Lyriq, primul sau SUV electric. Anul trecut, marca a prezentat si Celestiq, un sedan electric premium. Productia modelului Lyriq va ajunge la unitatea cu numarul 1000 in urmatoarele zile, iar Cadillac isi va accelera strategia.

Intr-adevar, anul 2023 va marca sosirea mai multor modele electrice pentru producatorul american. Anul acesta, in gama Cadillac vor exista tocmai trei noi modele cu emisii zero in gama Cadillac.

Crossoverul de dimensiuni medii Lyriq este doar inceputul ofensivei electrice a marcii Cadillac. Compania nu va mai lansa noi modele pe benzina si intentioneaza sa elimine complet motoarele cu combustie din gama sa pana in 2030.

In timpul unei prezentari pentru a discuta rezultatele financiare de anul trecut, vicepresedintele marcii cu o vechime de 120 de ani, Rory Harvey, a anuntat ca marca Cadillac va prezenta nu unul, nu doua, ci trei vehicule electrice pana la sfarsitul anului 2023. Acestea vor incepe sa iasa din fabrica in 2024.

Sedanul ultra-luxos Celestiq nu este unul dintre acestea, deoarece l-am vazut deja in forma de productie. De altfel, acesta va intra in productie in decembrie.

Identitatea celor trei modele noi nu este inca cunoscuta, dar, cel mai probabil, vor fi doua SUV-uri: unul mai compact decat Lyriq si unul mai mare, cu trei randuri de scaune.

Cel de-al treilea ar putea fi o masina, pentru ca, chiar daca acest tip de vehicul nu mai este foarte popular, compania inca mai crede in el. De fapt, vanzarile modelelor CT4 si CT5 au crescut cu aproximativ 40% in SUA in 2022.

De asemenea, cel putin unul dintre cele trei modele noi va fi asamblat si comercializat in China, a fost dezvaluit.

Cadillac este in proces de crestere a ratei de productie a Lyriq. Acesta din urma ofera configuratii cu tractiune spate (340 CP) si tractiune integrala (500 CP), cu o autonomie maxima de 502 km si, respectiv, 494 km. trebuie sa se retina ca nu mai este posibil sa se comande un model 2023, care a pornit de la 70.597 de dolari, inclusiv transportul si pregatirea. Preturile pentru 2024 nu au fost inca anuntate.

Cadillac a anuntat, de asemenea, ca audienta sa a inceput sa devina din ce in ce mai tanara in 2022, mai ales pe vehiculele sale cu motoare cu combustie. De asemenea, producatorul s-a felicitat ca a avut un an productiv, fara lipsuri sau alte probleme.