Locuri de viziat in Filipine

Verdele fluorescent al campurilor de orez, lagunele de smarald, vegetatia luxurianta, matura, banchetele de bambus, plajele cu nisip alb, cu palmieri, stancile care ies din mare.

Filipine

Afisandu-si frumusetea pe peste 7.000 de insule, Filipine este una dintre cele mai spectaculoase tari din Asia de Sud-Est. Verdele fluorescent al campurilor de orez, lagunele de smarald, vegetatia luxurianta, matura, banchetele de bambus, plajele cu nisip alb, cu palmieri, stancile care ies din mare.

Exista multe imagini care vor ramane gravate in mintea turistilor ca tiparituri traditionale. Pe langa toate aceste lucruri, turistii au parte si de caldura si amabilitatea localnicilor.

  • Campuri de orez Banaue

Campurile de orez Banaue se extind peste muntii Ifugao, situati in centrul insulei Luçon. Ofera vizitatorilor un spectacol uimitor. Mii de terase sculpteaza intr-adevar un peisaj care pare sa provina de pe alta planeta. In fata ochilor, culturile sacre traseaza linii curbate, iar verdeata orbitoare este uneori strabatuta de apa sclipitoare.

Cultura campurilor de orez este vie si are si astazi o dimensiune spirituala si mitologica pentru locuitorii din Ifugao. Cei care aleg sa viziteze Filipine, chiar trebuie sa ajunga aic, pentru a putea admira frumusetea campurilor de orez.

  • Vulcanul Mayon

Silueta vulcanului Mayon are ceva ce marcheaza spiritele. Spiritul Zen mai putin. Intr-adevar, Mayon este cel mai activ vulcan din Filipine. In ultimele patru secole a cunoscut aproximativ cincizeci de eruptii! In ciuda istoriei sale tragice, activitatea tumultuoasa a vulcanului a modelat peisajul inconjurator, oferind o priveliste spectaculoasa.

  • Siargao

Capitala surfingului in Filipine, Siargao are mult mai multe de oferit decat pur si simplu surf. Intr-adevar, aceasta insula este o adevarata destinatie paradisiaca. Apa de nuante superbe de albastru, plaje aglomerate cu dealuri blande, mangrove si nisipul alb imaculat.

In Siargao, localnicii si turistii cultiva o anumita dulceata a vietii. Daca turistii doreau sa isi dedice sederea lenevitului si explorarii pasnice, au ajuns in locul potrivit.