La ce trebuie sa fii atent cand porti aparat dentar

Pentru inceput, pacientii care poarta aparate dentare trebuie sa stie ca igiena orala este foarte importanta. Medicii de la DentalProgress.ro recomanda atat adultilor, cat si copiilor sa se spele pe dinti dupa fiecare masa, pentru ca resturile de mancare sa nu ramana intre bracketi.

aparat dentar din safir

Numarul persoanelor care poarta un aparat dentar din safir este din ce in ce mai mare, fie pentru ca pacientii vor sa-si indrepte dantura, fie pentru ca doresc sa corecteze anumite imperfectiuni. Adultii si copiii care poarta astfel de dispozitive trebuie sa stie ca exista o serie de aspecte la care trebuie sa fie atenti, pentru ca rezultatele pe care le vor obtine sa fie cele pe care si le doresc.

Igiena orala corespunzatoare

Pentru inceput, pacientii care poarta aparate dentare trebuie sa stie ca igiena orala este foarte importanta. Medicii de la DentalProgress.ro recomanda atat adultilor, cat si copiilor sa se spele pe dinti dupa fiecare masa, pentru ca resturile de mancare sa nu ramana intre bracketi. De preferat este ca periuta de dinti sa fie una moale, iar periajul sa fie realizat cu multa atentie, astfel incat bracketii sa nu fie mutati din greseala. Mai mult, daca unele persoane trebuie sa poarte si elastice, acestea trebuie indepartate cu grija dupa fiecare masa, iar apoi montate unele noi.

Alimentele potrivite

Un al doilea aspect la care pacientii trebuie sa fie atenti se refera la alimentele consumate. Este de preferat ca alimentele foarte dure, asa cum sunt nucile, alunele sau fripturile foarte bine facute sa fie evitate pe cat de mult posibil, intrucat ele pot dauna procesului de indreptare a danturii. Avand in vedere ca pe dinti sunt montati bracketi, atunci cand sunt consumate alimente dure, riscurile ca bracketii sa se deplaseze sunt foarte ridicate. De aceea, printre produsele alimentare recomandate se numara supele crema, legumele foarte bine fierte, piureurile, precum si prajiturile moi, cu diverse creme sau frisca.

Igienizare profesionala

Specialistii de la clinica stomatologica se ocupa inclusiv de igienizarea profesionala pentru persoanele care poarta aparat dentar. Este vorba despre o procedura care trebuie realizata frecvent, pentru ca, indiferent de cat de mult ar avea grija pacientii de igiena orala, sansele ca resturile de alimente sa nu fie indepartate complet sunt destul de ridicate. De aceea, este ideal ca pacientii sa mearga la un consult efectuat de un medic stomatolog cel putin o data la trei luni, pentru realizarea unei igienizari dentare profesionale.

Aparat dentar din safir | aparate dentare | DentalProgress.ro

aparate dentare

Programari periodice

Nu in ultimul rand, pacientii care poarta aparate dentare trebuie sa mearga periodic la un doctor de specialitate, pentru a se asigura ca tin tratamentul sub control si ca bracketii sunt in permanenta asezati si stransi asa cum ar trebui!