Implanturile dentare: cum functioneaza si din ce sunt facute

Daca o persoana doreste implanturi dentare, exista o multime de optiuni disponibile. Trebuie sa stie ca unele implanturi dentare sunt mai bune decat altele.

functionare implant dentar

Daca o persoana doreste implanturi dentare, exista o multime de optiuni disponibile. Trebuie sa stie ca unele implanturi dentare sunt mai bune decat altele.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare inlocuiesc dintii lipsa. Aceste inlocuiri sunt compuse din trei parti:

  1. Coroana: partea dintelui, realizata de obicei din material ceramic, conceputa sa arate ca un dinte natural.

  2. Conectorul: uneori numit “margine”, conectorul este folosit pentru a fixa coroana dintelui implantului la baza acestuia si are adesea o forma hexagonala sau octogonala.

  3. Baza: un surub de titan care se fixeaza in osul natural pentru a oferi o baza sigura si stabila.

Ce implica procesul implantului?

Procedeul implantului dentar necesita o interventie chirurgicala orala si se efectueaza de obicei in timp ce pacientul este sedat. In timpul interventiei chirurgicale, medicul dentist va forta o mica gaura in maxilar si va insuruba cu grija baza in os. Gingia este asezata apoi peste implant, astfel incat sa se poata vindeca.

Dupa ce baza implantului s-a vindecat suficient, este necesara o a doua interventie chirurgicala pentru a fixa conectorul in partea superioara a implantului. In cele din urma, coroana este asezata pe partea superioara a conectorului. Aceasta coroana este atasata la conector cu un ciment dentar special si un surub mic.

Care este diferenta dintre materialele implantare?

Exista diferente majore intre materialele implantare si, desi nu este nevoie sa se cerceteze brandul, modelul si materialul implanturilor dentare (cum s-ar proceda la achizitionarea unei masini), ar trebui sa existe incredere deplina in parodont. Cel putin, pacientii se pot asigura ca acesta este certificat si ca sunt este pregatit in folosirea diverselor optiuni de materiale disponibile pentru implanturi.

In urma unor studii recente, se cunosteau in jur de 60 de producatori autorizati de FDA pentru materiale de implant dentar, inclusiv baze de implant, conectori si coroane. Aceste sisteme de implant dentar variaza in ceea ce priveste sofisticarea, calitatea si fiabilitatea.

Daca se doreste folosirea implanurilor dentare, orice pacient trebuie sa se asigure ca parodontul lucreaza cu producatorii care au inregistrari extraordinare si care au investit timp si cercetare in produsele pe care le utilizeaza pentru a oferi cea mai buna ingrijire de calitate posibila.