Idei de gustari pentru drumetie

Echipa Dental Crown Health, o clinica stomatologica pentru copii, este oricand pregatita de noi provocari lansate de copii mai mici sau mai mari. Accesati www.stomatologiecopiisector3.ro pentru a programa urmatoarea intalnire cu un specialist in sanatatea orala a celor mici!

Idei de gustari

Idei de gustari pentru drumetie

Desi vacanta este pe sfarsite, drumetiile de weekend se pot face cat inca este cald afara. Se stie ca in timpul acestora, copiii sunt cei care cer sa manance cate ceva pentru a mai acumula energie. A cumpara gustari procesate este calea usoara din planificarea unei drumetii, insa nu ar trebui neglijata o dieta echilibrata, bogata in alimente nutritive, cu continut scazut de zahar. Pentru a respecta acest principiu, iata cateva idei de gustare numai buna de luat la pachet!

Nucile sunt o alternativa sanatoasa excelenta pentru chipsurile de cartofi si alte gustari sarate. Sunt bogate in vitamine si minerale care ajuta la consolidarea sanatatii dintilor. Mestecarea nucilor promoveaza productia de saliva care protejeaza si curata in mod natural dintii de particule alimentare si acid care poate duce la formarea cariilor.

Fructele si legumele proaspete sunt bogate in vitamine si nutrienti, importante pentru sanatatea generala a copiilor si adultilor, deopotriva. Actul de mestecare al fructelor crocante indeparteaza particulele de alimente si placa bacteriana, stimuland productia de saliva, deci ajutand la prevenirea cariilor. Fructele si legumele sunt alternativa perfecta pentru prajituri si biscuiti, alimente cu un continut ridicat de zahar si valoare nutritiva mica.

Branzeturile si alte produse lactate, precum laptele si iaurturile, au un nivel scazut de zahar si un continut ridicat de calciu si proteine, adica minerale care construiesc dinti si oase mai puternice.

Proteinele slabe precum pestele, puiul si ouale contin cantitati mari de fosfor, un mineral important in protejarea smaltului dintilor. Astfel de gustari pot oferi copilului un impuls energetic sanatos in orice drumetie.

In loc de o cutie cu suc sau alte bauturi energizante, alegeti apa. A incuraja copiii sa bea apa dupa mancare si de fiecare daca cand simt ca au nevoie sa bea apa, poate ajuta la eliminarea resturilor de mancare de pe dinti.

Clinica stomatologica pentru copii | dentist pentru copii | www.stomatologiecopiisector3.ro

clinica stomatologica pentru copii

In plus fata de alegerea gustarilor sanatoase, este important ca cei mici sa nu uite de periajul zilnic si de controalele periodice la un dentist pentru copii. Echipa Dental Crown Health, o clinica stomatologica pentru copii, este oricand pregatita de noi provocari lansate de copii mai mici sau mai mari. Accesati www.stomatologiecopiisector3.ro pentru a programa urmatoarea intalnire cu un specialist in sanatatea orala a celor mici!