Cresterea unei tarantule intr-un terariu

Detinerea unei tarantule acasa este acum posibila, iar unii iubitori de animale, pasionati de acesti paianjeni neobisnuiti, o pot face in siguranta

tarantule

Cresterea unei tarantule nu este atat de dificila pe cat poate parea. Este o creatura docila, care nu emite nici un zgomot si a carui muscatura poate fi comparata cu intepatura unei albine.

Detinerea unei tarantule acasa este acum posibila, iar unii iubitori de animale, pasionati de acesti paianjeni neobisnuiti, o pot face in siguranta.

Ce este tarantula?

Tarantulele, contrar credintei populare, nu sunt insecte, ca toti paianjenii. Sunt artropode de ordinul arahnidelor. Exista mai mult de 2.500 de specii in lume, fiecare cu propriul sau mod de viata.

Tarantulele pot fi grupate in 3 categorii in functie de stilul lor de viata:

  • Tarantulele arborice: aceste tarantule traiesc in copaci, coboara la pamant doar de cateva ori, pentru a se reproduce sau, uneori, pentru a vana, cand prada in copaci este limitata.
  • Tarantulele terestre: cu siguranta cele mai cunoscute, tarantulele terestre sunt cele mai voluminoase. Pur si simplu traiesc pe uscat, fie pentru vanatoare, reproducere sau dormit.
  • Tarantule Mason: aceste tarantule au o functie care a inspirat multe filme de groaza. Intr-adevar, aceste tarantule traiesc sub pamant. Ele sapa o vizuina pe care o acopera cu panza lor. Cand o prada paseste pe un fir de panza la suprafata, tarantula se va repezi pe ea si o va transporta in vizuina pentru a o devora.

Amenajarea corespunzatoare a terariului unei tarantule

Dimensiunea unui terariu pentru o tarantula trebuie sa fie de cel putin 30cm latime si 60cm lungime. Tarantulele sunt animale usor stresate. Prin urmare, va trebui sa li se permita o ascunzatoare. La nivelul plantelor, iedera, precum si ramurile ii vor oferi ascunzisuri perfecte, pe langa faptul ca ii vor permite sa urce.

Temperatura si higrometria din terariul tarantulei

Chiar daca nu sunt la fel de exigente ca reptilele in ceea ce priveste caldura si umiditatea, tarantulele necesita in continuare un minim de echipamente.

Le place sa traiasca la o temperatura cuprinsa intre 20 si 25 ° C, in functie de specia in cauza. In cele din urma, pentru umiditate, se pulverizeaza terariul in mod regulat. Insa solul nu trebuie sa fie inundat, acest lucru ar favoriza dezvoltarea bacteriilor, a ciupercilor si a mucegaiurilor.

Hrana pentru tarantula

Tarantula mananca numai animale vii, deci trebuie sa vaneze. Greieri, lacuste si alte insecte se gasesc in magazinele specializate.