Chinezul Chuwi lanseaza un laptop la un pret imbatabil

LaptopBook Plus este propus la un pet destul de mic, de 439 de dolari, ceea ce face din el cel mai ieftin laptop 4K de pe piata

Chuwi

Chuwi s-a facut deja remarcat pe piata propunand aparate interesante, recent un MiniBook cu specificatii cel putin interesante. Astfel, Chuwi a lansat zilele acestea pe piata un laptop cu LaptopBook Plus, primul sau laptop 4K. Oare calitatea imaginii va fi suficienta pentru a ascunde unele slabiciuni ale aparatului?

Pe langa 4K, acest laptop suporta si HDR, cu o luminozitate de maxim 340 nits. Echipat cu un RAM LPDDR4 8GB si cu un SSD de 256 GB, spatiul de stocare va putea fi in sporit datorita celor doua spatii prevazute pentru SSD-uri.

Daca este sa facem o comparatie cu produsele lansate pe piata de Chuwi pana in prezent, in general procesorul este cel care umbreste tot acest tablou si este si cazul acestui laptop cu un Intel Atom x7 – E3959, care permite o viteza de 1,6 GHz. Chiar daca este mult mai bine decat in cazul celorlalte aparate lansate pana in prezent, este inca departe de performantele oferite de ultrabook-urile existente pe piata in ziua de azi.

Un laptop corect pentru pretul sau facut de Chuwi

Un alt punct negativ tine de prezenta unui singur port USB 2.0 si a unui singur port USB 3.0. Laptopul este dotat si cu o mufa audio jack si cu o priza micro-HDMI. Cat despre baterie, aceasta prezinta o putere de 36,5 Wh, care ii va oferi utilizatorului 8 ore de folosire, conform spuselor lui Chuwi.

Pentru a compensa unele dintre aceste neajunsuri, LaptopBook Plus este propus la un pet destul de mic, de 439 de dolari, ceea ce face din el cel mai ieftin laptop 4K de pe piata. Drept este ca rezolutia 4K nu este chiar necesara unui ecran portabil de doar 15,6 inchi, insa daca este combinata cu avantajele oferite de un panou IPS de calitate si tehnologia HDR, cel putin experienta vizionarii filmelor va fi una mai mult decat placuta, peste nivelul unui laptop obisnuit. In plus, in cazul unor viitoare reduceri, pretul acestuia poate scadea sub 400 de euro. Avem, deci, de a face cu un amestec destul de interesant de dotari din gama de laptopuri ieftine si din segmentul de aparate premium. In plus, procesorul Atom x7 nu ar trebui sa dezamageasca.