Beneficiile unui scaun wc de camera pentru batrani

Ce caracteristici trebuie sa aiba un scaun WC de camera bun?

scaun cu rotile

Unul dintre cele mai importante dispozitive medicale multifunctionale ce poate fi folosit ca si toaleta in camera, ca si rol principal pentru ingrijirea batranilor este un scaun wc de camera care se va dovedi important pentu intimitatea persoanelor varstnice sau cu dizabilitati.

Scaunele de tip toaleta sunt folosite atat in domicilii, in azile, in centre de recuperare si reabilitare, sunt folosite in diferite cabinete medicale sau chiar in spitale si unitati specialicesti, fiind recomandate utilizatorilor cu mobilitate redusa sau care sunt imobilizati si refuza categoric sa foloseasca scutecele pentru adulti.

Ce caracteristici trebuie sa aiba un scaun WC de camera bun?

Un scaun WC de camera nu mai arata ca in trecut, cand ingrijitorii scoteau sezutul unui scaun din lemn si dedesubt asezau o galeata in care bolnavii isi faceau nevoile. Acum, scaunul WC de camera are acelasi principiu de folosire, doar ca este mult mai modern, este mai solid, mai usor de folosit, pe vasul de toaleta se poate aseza un sac de gunoi astfel incat curatarea sa fie mai simpla, iar in unele cazuri, acestea se pot plia.

Sunt si modele de scaune de camera care pot fi folosite si ca scaun cu rotile. Cu alte cuvinte, utilizatorul poate folosi scaunul WC cu rotile pentru a se misca in voie prin casa, iar cand apare o necesitate fiziologica, poate cere ajutorul ingrijitorului.

Scaun wc de camera | scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun wc de camera

Concret, pentru a alege cel mai bun scaun de toaleta de camera din oferta MagazinulOrtopedic.ro, cumparatorii trebuie sa tina cont si de acest aspect, daca exista roti ajutatoare sau nu. Scaunele pot avea roti ajutatoare pentru a fi mai usor manevrate, in timp ce modelele fara roti sunt mult mai stabile, acest lucru impiedicand miscarea lor in timpul folosirii.

Daca este foarte bine intretinut si curat, un scaun WC de camera poate fi folosit chiar cativa ani de zile, chiar si de catre persoanele ce nu se pot aseza pe un vas de toaleta clasic de persoanele care au suferit interventii chirurgicale sau se confrunta cu o afectiune care nu le permite deplina libertate de miscare.