Totul despre inspectia tehnica periodica

AlfaITP.ro ofera servicii de inspectie tehnica periodica de buna calitate, toate problemele utilizatorului masinii rezolvandu-se rapid, usor si intr-un mediu adecvat.

ITP pentru camioane in sector 6

Persoanele care vor sa isi faca o inspectie tehnica periodica in Bucuresti cauta toate informatiile si aspectele necesare pentru a parcurge acest demers. ITP-ul sau Inspectia Tehnica Periodica reprezinta verificarea tehnica efectuata in service-uri autorizate pentru toate autovehiculele din Romania. Aceasta verificare se face in mod obligatoriu si periodic, in intervalele bine stabilite in functie de vechimea masinii, dar si de destinatia acesteia.

Ce inseamna inspectia tehnica periodica in Bucuresti?

ITP inseamna mai mult decat orice siguranta autovehiculului. Se doreste ca niciun autoturism sa nu circule cu probleme la directie, suspensii, sistemul de franare si nu in ultimul rand, trebuie luat in considerare gradul de vizibilitate oferit de faruri.

Urmatorul pas inclus in verificarea ITP este cel de evaluare a sistemului de noxe si poluare unde, cel care face inspectia trebuie sa fie atent la nivelul gazelor de esapare, dar si la nivelul de zgomot produs de catre autovehicul.

Totodata, este luat in considerare si aspectul masinii, unde se pune accent pe atentia fata de eventualele pete de rugina, elemente de coroziune ale caroseriei, deci pe estetica autovehiculului. Pentru a se finaliza verificarea ITP, soferul trebuie sa vina cu dovada legala a seriei masinii.

Actele necesare pentru inspectia tehnica periodica

Proprietarul masinii trebuie sa se prezinte cu actul de identitate al autovehiculului sau cu o copie dupa acesta, daca se face ITP-ul la un autovehicul in leasing. Apoi, este nevoie de certificatul de inmatriculare in original si actul de identitate al proprietarului masinii.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | ITP-ul pentru camioane in sector 6 | AlfaITP.ro

inspectie tehnica periodica in Bucuresti

Cand trebuie facuta inspectia tehnica periodica?

Inspectia tehnica periodica a masinii se face la 2 ani, insa daca masina este mai veche de 12 ani, ITP-ul se va face la 1 an. Acleasi termen este indicat si pentru autocare sau microbuze. ITP-ul pentru camioane in sector 6 se face la 1 an daca greutatea este mai mare de 3.5 tone.

Regulile sunt mai riguroase pentru soferii din industria taximetriei sau a scolii auto, acestia fiind obligati sa faca ITP-ul la 6 luni.

AlfaITP.ro ofera servicii de inspectie tehnica periodica de buna calitate, toate problemele utilizatorului masinii rezolvandu-se rapid, usor si intr-un mediu adecvat.