Semne care indica nevoia de schimbare a placutelor de frana

Exista unele semne evidente ca franele ar avea nevoie de reparatii, cum ar fi luminile de frana care apar in tabloul de bord al masinii sau durata de timp intre actionarea pedalei de frana si oprirea efectiva a masinii.

ITP din Militari,inspectie tehnica periodica in Bucuresti,alfaitp.ro,schimbare a placutelor de frana,ITP Bucuresti, ITP sector 6, statie ITP sector 6, ITP camioane sector 6, ITP autoutilitare Bucuresti, ITP ieftin Bucuresti, statie ITP camioane

Franele nu sunt deloc apreciate la adevarata lor valoare, insa ar putea fi numite cele mai importante componente ale unei masini. Acordarea atentiei la semnele de avertizare care indica nevoia de schimbare a placutelor de frana, poate insemna diferenta dintre viata si moarte pe drum. Mai mult, sistemul de franare este unul dintre cele mai testate atunci cand vine vorba de inspectie tehnica periodica in Bucuresti sau in orice alta locatie din tara.

Ce indica nevoia de schimbare a placutelor de frana?

Exista unele semne evidente ca franele ar avea nevoie de reparatii, cum ar fi luminile de frana care apar in tabloul de bord al masinii sau durata de timp intre actionarea pedalei de frana si oprirea efectiva a masinii. In fiecare caz este necesara o vizita la mecanic pentru o verificare si o schimbare, daca este necesar.

Majoritatea masinilor folosesc ceea ce este cunoscut sub numele de disc de frana. Acesta functioneaza in acelasi mod ca franele unei biciclete, adica un sistem hidraulic umplut cu lichid de frana declanseaza un set de cleme captusite cunoscute sub numele de etriere, determinandu-le sa se stranga impreuna pe un disc ce poarta numele de rotor. Frecarea ce apare intre placute si rotor opreste masina.

In timp, grosimea placutelor se subtiaza, ceea ce inseamna ca vor deveni mai putin eficiente. Din fericire, verificarea placutelor de frana este o procedura simpla, iar daca acestea nu se prezinta bine, pot fi schimbate pentru a oferi siguranta maxima.

Un alt semn ca sistemul de franare ar trebui reparat sau schimbat este sunetul pe care acesta il scoate in timpul mersului. Daca la actionarea pedalei de frana veti auzi un scartait puternic, atunci placutele ar trebui inlocuite cat mai curand. Nu numai ca placutele deteriorate nu vor opri masina eficient, dar exista sanse foarte mari sa deteriorati si rotorii, transformand o interventie ieftina intr-o procedura costisitoare.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | ITP din Militari | alfaitp.ro

ITP din Militari

Mai exista si alte semne care indica faptul ca franele nu functioneaza corect, insa mergand la un specialist veti afla exact cum se prezinta situatia. In caz ca ati accesat alfaitp.ro si ati facut o programare la acest ITP din Militari, ar fi bine sa acordati atentie componentelor masinii care trebuie schimbate pentru a trece cu bine prin testare!