Totul despre hipoglicemie (glicemie scazuta)

Hipoglicemia poate aparea cu mai multe afectiuni, dar cel mai frecvent se intampla ca reactie la medicamente, cum ar fi insulina

hipoglicemie

Hipoglicemia se refera la niveluri scazute de zahar sau glucoza in sange. Hipoglicemia nu este o boala, dar poate indica o problema de sanatate.

Toate celulele corpului, inclusiv creierul, au nevoie de energie pentru a functiona. Glucoza furnizeaza energie corpului. Insulina, un hormon, permite celulelor sa o absoarba si sa o utilizeze.

Semnele scaderii zaharului din sange includ foamea, tremuratul, bataile inimii, greata si transpiratia. In cazurile severe, poate duce la coma si moarte.

Hipoglicemia poate aparea cu mai multe afectiuni, dar cel mai frecvent se intampla ca reactie la medicamente, cum ar fi insulina. Persoanele cu diabet zaharat folosesc insulina pentru a trata nivelul ridicat de zahar din sange. Daca doza este insa prea mare, nivelul zaharului din sange poate scadea prea mult, ducand la hipoglicemie.

O persoana nu trebuie sa isi mareasca doza pentru a avea mai multa insulina in corp. S-ar putea ca insulina pe care au luat-o sa fie mai mare decat avea nevoie corpul lor in acel moment. Hipoglicemia este adesea un semn al diabetului slab gestionat. O persoana care observa semnele hipoglicemiei ar trebui sa consume imediat:

  • o tableta de glucoza;
  • o bucata de zahar;
  • o bomboana;
  • un pahar de suc de fructe.

Acestea pot aduce rezultate rapide.

O persoana cu diabet trebuie sa-si verifice glicemia si sa trateze hipoglicemia, apoi sa astepte 15-20 de minute si sa-si verifice din nou glicemia.

Daca nivelul glicemiei este inca scazut, persoana ar trebui sa repete procesul. Ar trebui sa manance niste glucoza, sa astepte aproximativ 15-20 de minute, apoi sa isi verifice din nou glicemia.

Persoanele cu diabet trebuie sa respecte regulat orele de mancare. Acest lucru va ajuta la mentinerea nivelului stabil al glicemiei

Simptome severe

Daca simptomele sunt severe si individul nu se poate trata, altcineva va trebui sa aplice miere sau gem pe interiorul obrajilor si apoi sa maseze usor exteriorul obrajilor. Persoana ar trebui sa se simta mai bine in 10-20 de minute.