Scaun auto pentru copii – o solutie salvatoare

Orice parinte trebuie sa inteleaga importanta si necesitatea achizitionarii unui scaun special pentru transportarea celor mici in timpul calatoriilor cu masina

scaun auto

Orice parinte trebuie sa inteleaga importanta si necesitatea achizitionarii unui scaun special pentru transportarea celor mici in timpul calatoriilor cu masina. Scaunul auto pentru copii este cel care poate face diferenta dintre viata si moarte, este cel care ii poate salva pe copii atunci cand masina este implicata intr-un accident rutier. Indiferent de distanta care trebuie parcursa sau de viteza cu care se conduce, copiii nu trebuie niciodata tinuti in brate sau pusi pe bancheta fara sa fie securizati in mod corespunzator. Chiar si cel mai banal accident, poate avea consecinte grave.

Scaun auto pentru copii – detalii importante pentru cea mai buna alegere
  • Greutatea si inaltimea copilului determina alegerea scaunului auto adecvat si orientarea acestuia (cu fata in sensul invers de mers al masinii sau in sensul de mers al masinii). Este important de retinut faptul ca exista mai multe modele de scaune (numite scaune convertibile) care sunt utilizate pentru diferite etape.
  • Imediat dupa iesirea din spital, copilul trebuie sa stea obligatoriu intr-un scaun auto daca drumul spre casa se va face intr-un autoturism. Acest scaun trebuie intors si inclinat cu 45 de grade, in acest fel, gatul, capul si pieptul copilului vor fi mai capabile să reziste la socul unui impact in caz de accident.
  • Cei care trebuie sa calatoreasca distante lungi cu masina, ar trebui sa evite sa lase bebelusul mai mult de 1 ora pe scaunul in prima luna de viata. Copilul se poate afunde in scaun, ceea ce ii poate afecta respiratia asa ca, in fiecare ora, ar trebui intrerupta calatoria pentru un pic de pauza, timp in care bebele trebuie luat in brate si plimbat.
  • Copilul trebuie sa utilizeze scaunul, atat timp cat greutatea lui nu depaseste greutatea maxima sau limita de inaltime mentionata in ghidul utilizatorului. Instalat corect, scaunul auto reduce cu pana la 70% probabilitatea decesului si a ranilor grave in cazul unui accident.
  • In ghidul utilizatorului pentru multe scaune auto, se recomandă sa nu fie instalat copilul pe scaunul sau atunci cand poarta costumul de iarna sau imbracaminte voluminoasa, deoarece acestea pot impiedica strangerea corecta a curelelor. Pentru a mentine copilul cald, producatorii sugereaza ca cel mic sa fie invelit cu o patura.