De ce poarta cadrele medicale halate albe?

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul MediFashion.ro

halate medicale

Uniformele medicale au o istorie foarte indelungata, suferind o serie de modificari radicale de-a lungul timpului. Initial, medicii purtau haine de culoare neagra, care insufla sobrietate si seriozitate. Ulterior insa cadrele medicale, adica atat medicii, cat si asistentele, au inceput sa poarte halate medicale de culoare alba.

Care sunt motivele pentru care s-a luat aceasta decizie, de ce se prefera culoarea alba si cum s-a facut trecerea la uniformele medicale colorate, toate aceste detalii vor fi lamurite in cele ce urmeaza.

Care sunt motivele pentru care cadrele medicale poarta halate medicale si de ce albe?

In primul rand, medicii si asistentele poarta halate medicale pentru a-i proteja de posibile pete cu substante folosite in timpul actului medical, cum ar fi medicamente, mucus, sange, dar si pentru a-i proteja impotriva contactarii de virusuri si bacterii cu care intra in contact adesea.

In plus, s-a preferat culoarea alba pentru ca petele sunt mai usor de observat, pentru a fi curatate, dar si pentru ca albul imaculat simbolizeaza curatenie si igiena.

Halate medicale | Halat medical colorat | MediFashion.ro

halat medical colorat

Cu toate acestea, tot mai multe cadre medicale din prezent prefera sa poarte un halat medical colorat. Acest lucru este atat in beneficiul lor, cat si al pacientilor care sunt inspaimantati de ideea de medic in halat alb.

Cum este benefica purtarea halatelor medicale colorate?

Foarte multi pacienti se confrunta de teama de doctor, care este agravata in momentul in care vad culoarea alba a halatului, unii dintre pacienti avand stari de anxietate si hipertensiune.

In schimb, un halat medical colorat sau chiar cu diferite imprimeuri ii poate ajuta sa se relaxeze si sa poata colabora cu medicul sau astfel incat actul medical sa se desfasoare eficient.

De exemplu, copiii sunt unii dintre pacientii cei mai incantati de halatele si uniformele medicale colorate, cu imprimeuri din desenele animate, astfel de uniforme putand fi gasite in magazinul online MediFashion.ro, intr-o gama foarte variata.

In concluzie, desi inca sunt purtate halatele medicale albe, cele colorate si cu imprimeuri sunt tot mai apreciate de cadrele medicale si de pacientii lor, care pot chiar sa ii identifice mai usor intr-o unitate medicala.