Sunt extractiile dentare cele mai dese urgente stomatologice? De ce?

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul PlazaDent.ro

extractii dentare

Extractia dentara reprezinta singura solutie la care pot apela medicii stomatologi in cazul dintilor afectati profund de carii sau care au o infectie, dar in cazul carora tratamentele stomatologice traditionale nu mai sunt eficiente.

Prin urmare, extractiile dentare nu reprezinta o urgenta stomatologica. Totusi, acestea sunt unele dintre cele mai des efectuate proceduri dentare in cazul pacientilor care se prezinta la cabinetul stomatologic cu o urgenta.

De ce sunt extractiile dentare una dintre cele mai des efectuate proceduri de urgente stomatologice?

Exista doua situatii in care oamenii se prezinta, in general, la cabinetul de urgente stomatologice din sector 6 al clinicii Plaza Dent.

Acestea sunt accidentele in urma carora au avut loc luxati dentare sau chiar iesirea dintelui din alveola si durerile dentare insuportabile, care adesea sunt cauzate de carii profunde si infectii dentare.

Urgente stomatologice din sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

urgente stomatologice din sector 6

In consecinta, oricat de mult si-ar dori medicii stomatologi sa salveze dintele bolnav, acest lucru poate fi uneori imposibil, singura solutie in acest caz fiind extractia dentara.

De asemenea, alte situatii in care se mai impune extractia dentara cat mai rapid sunt dintii afectati de parodontoza, care deja se misca, dintii crescuti suprapusi sau dintii inclusi, care favorizeaza dezvoltarea infectiilor – situatie intalnita mai alea in cazul molarilor de minte.

Pentru ce alte probleme dentare se prezinta pacientii la serviciul de urgente stomatologice?

Durerea dentara este deci principalul motiv pentru care pacientii trec pragul cabinetului de urgente stomatologice al clinicii PlazaDent.ro, aceasta putand avea numeroase cauze.

Totusi, o situatie care poate fi considerata urgenta stomatologica este si dintele umflat sau chiar abcesul dentar. Aceasta infectie trebuie tratata cu antibiotice, dar este indicat sa se administreze numai la indicatiile unui medic.

Prezenta sangerarii in cavitatea bucala, indiferent daca este la nivelul gingiei sau nu, poate reprezenta si ea o urgenta, mai ales in situatia in care sangerarea nu se opreste. De obicei, gingiile sangereaza din cauza ca sunt inflamate, ca efect al tartrului dentar acumulat la nivelul acestora. Nu trebuie ignorat acest simptom deoarece tartrul este una dintre principalele cauze ale parodontozei.