Casa pentru un cuplu de batrani: pe care sa o alegi?

Multi ani de munca grea, pregatirea copiilor pentru viata independenta, construirea stabilitatii financiare si... in sfarsit pensionare

alegere casa bătrâni

Multi ani de munca grea, pregatirea copiilor pentru viata independenta, construirea stabilitatii financiare si… in sfarsit pensionare. Din pacate, astazi, din ce in ce mai putini batrani isi permit sa-si indeplineasca visul si sa-si cumpere o casa intr-o zona frumoasa, unde sa isi petreaca toamna vietii. O astfel de proprietate ar trebui sa indeplineasca criterii specifice, cum ar fi:

  • Gradina nu foarte mare

Gradina este un element obligatoriu al casei pentru un cuplu in varsta care cu siguranta isi va petrece mult timp in ea si isi va urma pasiunea de gradinarit. Dar nu trebuie cumparata o casa cu o gradina imensa, de exemplu, cu o suprafata de 800 de metri patrati.

Intretinerea acesteia va fi costisitoare si foarte obositoare si, din pacate, puterea nu creste odata cu varsta. Asadar, este mai bine sa existe o gradina relativ mica si usor de intretinut, in care, de exemplu, nu trebuie sa petreaca o jumatate de zi pentru tunderea ierbii sau indepartarea constanta a buruienilor.

  • Fara scari

Acesta este un criteriu foarte important pentru alegerea unui camin pentru un cuplu in varsta. Ar trebui sa fie absolut o cladire fara etaj. Utilizarea scarilor este incomoda pana la urma si poate deveni, de asemenea, periculoasa de-a lungul anilor.

  • Un garaj va fi la indemana

Majoritatea persoanelor care au o varsta inaintata au o masina, asa ca atunci cand se alege o casa, merita aleasa una cu garaj – de preferinta in corpul cladirii. Un garaj poate oferi, de asemenea, un spatiu de bricolaj atractiv.

  • Baie mare

Nu trebuie sa fie neaparat o camera de baie, desigur, dar baia ar trebui sa fie suficient de mare pentru ca persoanele in varsta sa faca baie in siguranta – de preferinta la dus. De asemenea, ar fi foarte recomandabila incalzirea prin pardoseala cu control independent al temperaturii.

  • Incalzire fara intretinere

Este greu de imaginat ca, in loc sa se bucure de viata, persoanele in varsta ar trebui sa se deranjeze constant sa livreze combustibil sau sa curete cazanul.

Cand se cauta o casa, este necesar sa se aleaga una care sa fie echipata cu incalzire fara intretinere, de exemplu, cu gaz sau pompa de caldura.