Cum se aleg cele mai potrivite uniforme medicale?

Din magazinul online Med-Tehnica.ro cadrele medicale isi pot alege o uniforma calitativa, care sa corespunda gusturilor si asteptarilor, dar si care sa ofere o protectie ridicata impotriva agentilor patogeni.

ciorapi medicinali

Cand vine vorba de uniforme medicale, toate persoanele care activeaza in domeniul sanatatii trebuie sa acorde importanta acestui aspect. Acestea sunt mai mult decat simple haine, reprezentand uniforma simbolica pentru meseria de medic sau asistent, care ii face pe acestia sa fie usor de identificat. Pentru a se simti confortabil in timpul programului indelungat de lucru, personalul medical are nevoie de o uniforma care sa indeplineasca o serie de criterii.

In functie de ce criterii se achizitioneaza uniforme medicale?

Uniformele medicale trebuie alese in primul rand in functie de materialul de fabricare. Fiecare cadru medical isi doreste un material care sa il protejeze impotriva fluidelor si care sa fie usor de curatat, rezistent la spalarile frecvente.

Materialul contribuie si la nivelul de confort pe care il resimte persoana care poarta uniforma. Fie ca e vorba de un medic sau o asistenta, acestia au nevoie de libertate de miscare. Pielea lor are nevoie sa respire si sa fie protejata de transpiratia excesiva. Acestia lucreaza foarte multe ore si se deplaseaza rapid pe coridoare si in saloane, iar pentru un plus de confort pot lua in considerarea purtarea de ciorapi medicinali, care sa reduca presiunea de la nivelul membrelor inferioare.

Culoarea poate fi un aspect important in alegerea uniformei. In general, medicii aleg culoarea alba. Asistentele, in schimb, pot alege dintr-o varietate de culori si pot aduce o pata de culoare pe holurile spitalelor, care de cele mai multe ori sunt neutre din punct de vedere cromatic. Din magazinul online Med-Tehnica.ro cadrele medicale isi pot alege o uniforma calitativa, care sa corespunda gusturilor si asteptarilor, dar si care sa ofere o protectie ridicata impotriva agentilor patogeni.

Uniforme medicale | ciorapi medicinali | Med-Tehnica.ro

Uniforme medicale

Ce importanta are uniforma medicala?

Uniforma medicala nu numai ca ii face pe cei din domeniul sanatatii sa fie usor de remarcat, ci le ofera o bariera de protectie impotriva fluidelor care ii inconjoara zilnic. Fie ca e vorba de sange sau alte substante lichide, pielea lor trebuie sa fie protejata. In plus, uniformele contribuie foarte mult la imaginea unui cadru medical. O uniforma ingrijita denota profesionalism, responsabilitate si grija pentru igiena.