Aspecte de care trebuie sa se tina cont cand se aleg implanturile dentare

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna metoda de tratament si de inlocuire a dintilor lipsa

implanturile dentare

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna metoda de tratament si de inlocuire a dintilor lipsa. Acestea sunt dispozitive medicale biocompatibile ce refac unitatile masticatorii la pacientii care au pierdut unul sau mai multi dinti.

De-a lungul timpului, implanturile dentare au devenit foarte populare si de aceea tot mai multi pacienti opteaza pentru aceasta solutie de tratament. In unele cazuri, pacientii tin cont numai de producatorul implantului dentar, nu si de alte aspecte importante care le pot da indicii despre rezistenta, siguranta si eficienta implantului. De aceea, este bine ca pacientii sa nu se limiteze numai la brand, ci sa tina cont si de alte aspecte importante.

Tipul de implant – un criteriu important de avut in vedere pentru alegerea implantului

Desi implantul dentar are un istoric extrem de lung si este prezent in multe tari si continente, este foarte important ca pacientii sa se intereseze inainte de a opta pentru aceasta solutie atat la medicul dentist, cerandu-i opinia, cat si in mediul online.

Tipul de implant Bredent, Nobel biocare, Straumann va fi mereu usor de protezat indiferent de cabinetul medical la care apeleaza medicul specialist. Pe de alta parte, exista si noi modele si tipuri de implant dentar, de la firme producatoare noi. Important este ca pacientii sa aiba in vedere faptul ca implanturile de calitate au suprafata spirelor calibrata perfect frezelor folosite si sunt tratate cu produsi ce inlesnesc integraea osoasa.

Bugetul pacientului si tehnologia folosita de medic –criterii importante de alegere a implantului dentar

Alte aspecte importante pentru alegerea implantului dentar de catre pacienti tin de bugetul pacientilor si de tehnologia folosita de medici. Bugetul pacientilor este, de cele mai multe ori, nu foarte generos, dar posibilitatea platii in rate pe care o ofera multe cabinete stomatologice atenueaza din pretul ce pare foarte ridicat pentru aceasta interventie.

De asemenea, conteaza si pregatirea medicului si tehnologia folosita pentru implantologie. Medicul chirurg ce insereaza implanturi trebuie sa aiba o vasta experienta in domeniu, sa aiba pregatire, dar si sa dispuna de toate instrumentele necesare in acest sens.