3 mituri despre tratamente stomatologice de canal

plazadent.ro

Printre cele mai cunoscute tratamente dentare se numără acela de canal. Acest tratament frapează de fapt imaginația deoarece este asociat cu mai multe mituri: lung, costisitor, dureros și provoacă numeroase complicații și consecințe (moartea sau pierderea dintelui, sensibilitatea dentară etc.).

Totuși, această procedură, efectuată în mod obișnuit de medicii stomatologi de la PlazaDent.ro este mai simplă și mai benefică decât pare.

În continuare, câteva informații care contracarează cele mai comune mituri legate de acest tratament stomatologic.

„Tratamentul de canal ucide dintele”

Tratamentul de canal are ca scop îndepărtarea pulpei infectate (partea vie care conține nervi și vasele de sânge) de pe un dinte. Acest lucru se întâmplă mai ales când o carie a devenit severă și a pătruns în interiorul dintelui, punând în pericol viabilitatea acestuia. Deși este adevărat că prin curățarea canalului radicular dentistul devitalizează dintele, de fapt nu îl ucide. Mai degrabă, îi permite să rămână pe loc și să continue să își îndeplinească funcțiile masticatorii, în timp ce nervii și vasele de sânge sunt cu adevărat utile doar în perioada de creștere a dentară.

Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice de canal

„Este mai bine să se extragă un dinte decât să se facă un tratament de canal”

Extracția dentară nu este un scop în sine. Un dinte îndepărtat trebuie întotdeauna înlocuit, astfel încât locul din care s-a extras să nu se confrunte cu alte probleme. Deși există opțiuni, inclusiv implanturi dentare, este cel mai bine să se păstreze dintele original la locul său. Acesta este, de asemenea, obiectivul principal al tratamentului de canal: salvarea unui dinte bolnav și/sau a unuia care prezintă un risc pentru vecinii săi (o infecție a pulpei se poate răspândi la dinții și țesuturile adiacente).

„Acesta este un tratament complex și dureros”

În cele mai multe cazuri, tratamentul de canal se face destul de simplu, într-o singură programare. Expertiza medicilor stomatologi le permite sa acționeze cu precizie pentru a curăta întregul canal într-o singură programare. În plus, deoarece se efectuează sub anestezie locală, procedura în general nu provoacă mai multă durere decât plasarea unei plombe.