Diferente dintre laptopurile refurbished si cele second hand

Totusi, aceasta dilema cu care se confrunta majoritatea clientilor magazinelor de echipamente IT este una destul de veche si care afecteaza vanzarile acestora, lucru confirmat si de It-Sh.ro.

second hand

O buna parte dintre oamenii care au habar cum sa utilizeze un laptop sau un calculator cred ca laptopurile refurbished sunt aceleasi cu cele second hand. Lucru neadevarat, deoarece exista o multime de diferente intre cele doua categorii de produse.

Totusi, aceasta dilema cu care se confrunta majoritatea clientilor magazinelor de echipamente IT este una destul de veche si care afecteaza vanzarile acestora, lucru confirmat si de It-Sh.ro. Principalul motiv pentru care sunt afectati vanzatorii de componente IT second hand este faptul ca oamenii nu inteleg motivul pentru care unele produse beneficiaza de garantie, in timp ce altele nu, sau pretul variaza la produse asemanatoare.

Cele mai importante diferente dintre laptopurile refurbished si cele second hand

Laptopurile second hand sunt produse utilizate, mai vechi, dar care inca pot functiona foarte bine. In schimb, cele refurbished sunt produse resigilate, reconditionate, astfel incat acestea indeplinesc toate standardele de calitate ale producatorului.

In plus, cele din urma trec printr-un proces complex de verificare si testare pentru a se obtine toti parametrii optimi care sa coincida cu setarile din fabrica si sa indeplineasca standardele. Motiv pentru care si aspectul estetic al produselor refurbished este unul impecabil, in timp ce in cazul celor second hand pot fi vizibile urme de uzura si utilizare.

Laptopuri refurbished | Laptopuri second hand | It-Sh.ro

laptopuri refurbished

O alta diferenta dintre cele doua categorii de produse, care merita mentionata, este reprezentata de garantia oferita la vanzarea acestora. In cazul produselor refurbished, garantia poate ajunge si la 36 de luni, similara produselor noi care fac parte din aceeasi clasa de echipamente IT. Totodata, acestea vin insotite si de licenta sistemelor de operare.

Asemanari intre laptopurile refurbished si cele second hand

Desi exista o serie intreaga de diferente intre laptopurile si perifericele refurbished si cele second hand, intre acestea pot fi identificate si cateva asemanari.

Una dintre cele mai evidente si importante este reprezentata de pret, care este mai mic decat in cazul celorlalte noi, diferentele de pret fiind destul de mari de la 20-40% chiar pana la 70% in cazul produselor second hand. Totodata, ambele tipuri de produse au fost utilizate inainte de a fi puse din nou spre vanzare.