Ce trebuie sa stii inainte de a folosi un auto-bronzant

Un auto-bronzant este cea mai buna optiune daca se doreste o piele care sa arate bronzata

auto-bronzant

Astazi, o piele frumos bronzata se poate obtine pe tot parcursul anului. Autobronzantul este solutia prin care se obtine cel mai bun efect, insa exista cateva lucruri importante de retinut.

Autobronzantul afecteaza pielea?

Practic, un auto-bronzant este cea mai buna optiune daca se doreste o piele care sa arate bronzata. De obicei, produsele contin dihidroxiacetona si eritroza sau mai degraba un amestec al acestora.

Acestea sunt molecule de zahar care se gasesc si in corpul uman. Nu sunt periculoase. Dihidroxiacetona are efect dupa 6, 8 ore, iar eritroza dupa aproximativ 2 zile. Datorita eritrozei, bronzul dureaza mai mult pe piele.

Autobronzantul este eficient pentru toata lumea?

Nu, nu pentru toata lumea. Moleculele de zahar prezente in agentul de bronzare reactioneaza cu proteinele si aminoacizii care sunt prezenti in pielea umana. La 10-15% dintre oameni lipsesc aceste substante, deci nu exista niciun efect.

Pregatirea corespunzatoare

O piele fina si delicata este baza perfecta pentru cel mai lung bronz posibil, uniform. Este foarte importanta indepartarea celulelor moarte ale pielii, calusurile etc. Inainte de a utiliza un autobronzant, cel mai bine este sa se faca un peeling. Cu cat pielea este mai fina, cu atat bronzul va fi mai uniform. Nu trebuie uitate coatele, picioarele si genunchii.

Autobronzantele de fata difera de cele pentru corp

Pielea fetei este mult mai subtire, mai sensibila si mai delicata decat restul corpului. Prin urmare, un autobronzant care este potrivit pentru corp nu este potrivit pentru fata. Pentru fata este necesar un produs special selectat.

Hidratarea este un avantaj

S-a dovedit ca, cu cat pielea este mai hidratata, cu atat capata mai bine culoare. Concluzie: se aplica o crema buna inainte de a aplica autobronzantul.

Fara baie

Se va evita baia prelungita inainte de a aplica autobronzantul. Stratul superior al pielii va fi usor umflat, ceea ce poate face ca bronzul sa para neregulat.

Aplicare corecta:

Cremele se aplica cel mai bine cu miscari circulare. Dupa aplicare, se vor spala bine mainile. O alternativa este folosirea manusilor de unica folosinta. Autobronzantul trebuie lasat sa se absoarba pe deplin. Acest lucru poate dura pana la 30 de minute. Daca apare nerabdarea, se pot accentua mici pete care nu pot fi indepartate.